Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu anunță despre unele încercări de destabilizări a situației din Moldova

© Sputnik / Rodion ProcaMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 13.02.2023
Abonare
În această dimineață, șefa statului a organizat un briefing de presă unde a vorbit despre „planul Rusiei asupra Moldovei”.
CHIȘINĂU, 13 feb – Sputnik. Planul pentru perioada următoare presupune acțiuni cu implicarea unor diversioniști cu pregătiri militare, care să întreprindă atac asupra unor edificii ale statului, cu luare de ostatici. Declarația a fost făcută astăzi de către președintele țării, Maia Sandu, în cadrul unui briefing de presă.
Declarația Maiei Sandu vine în contextul în care în ultima perioadă se vorbește despre un „plan al Rusiei de a întreprinde acțiuni subversive pe teritoriul statului nostru”.
„Documentele recepționate de la partenerii noștri ucraineni demonstrează o bună documentare a locațiilor și aspectelor logistice pentru organizarea acestor activități subversive. De asemenea, planul presupune folosirea persoanelor din afara țării pentru acțiunile cu caracter violent. (...) Materialele conțin instrucțiuni de intrare în Republica Moldova pentru cetățeni ai Federației Ruse, Republicii Belarus, Serbiei și Muntenegru”, anunță președintele.
Sandu mai spune că în realizarea planului de destabilizare a situației, autorii mizează pe forțe interne, precum formațiunea ȘOR, veterani și persoane cunoscute cu legăturile lor cu Plahotniuc.
Tiraspol - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2023
Politică
Tiraspolul face apel la participanții „5+2” pe Legea separatismului
În context, șefa statului a mai declarat că Parlamentul Republicii Moldova trebuie să adopte, în cel mai scurt timp, proiectele de lege care vor oferi SIS și procuraturii instrumentele necesare pentru a combate mai eficient riscurile la adresa securității țării.
„Toți cei care participă în aceste acțiuni îndreptate împotriva statului Republica Moldova - elemente externe, membri ai partidelor politice și grupărilor criminale, și toți cei care îi protejează pe aceștia, trebuie să fie trași la răspundere”, a mai spus Sandu.
Anterior, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că Kremlinul nu cunoaște despre un așa zis „plan de destabilizare” al situației din Moldova, despre care vorbea Vladimir Zelenski.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2023
Politică
Reacția Președinției la declarațiile lui Zelenski
Fluxul de știri
0