Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Primele reacții la declarațiile Maiei Sandu privind destabilizarea Moldovei

© Sputnik / OsmatescoChicu
Chicu - Sputnik Moldova, 1920, 13.02.2023
Abonare
În spațiul politic din țară au apărut primele reacții la declarațiile de astăzi făcute de președintelui țării, Maia Sandu.
CHIȘINĂU, 13 feb – Sputnik. Fostul premier Ion Chicu consideră că președintele țării, Maia Sandu, ar „abera” atunci când declară „că planul Rusiei pentru perioada următoare presupune acțiuni cu implicarea unor diversioniști cu pregătiri militare, care să întreprindă atac asupra unor edificii ale statului, cu luare de ostatici”.

„Eu nu cred că vreun om normal cu elementar discernământ poate crede aberațiilor Maiei Sandu... Gruparea criminală PAS și Maia Sandu vor prin această sperietoare să instaureze o dictatură sângeroasă în țară. Maia Sandu, tu vei răspunde pentru aceste fapte”, a scris Chicu pe o rețea de socializare.

O poziție similară a fost exprimată și de bașcana Irina Vlah, la scurt timp după briefingul susținut astăzi de Maia Sandu.

„Luptând pentru a se menține la putere, Maia Sandu transformă Republica Moldova în stat polițienesc. Asta este opinia mea după ce am ascultat briefingul de presă susținut de șefa statului. Frică, disciplină, supunere – acesta este mesajul pe care îl transmite, azi, poporului său instituția prezidențială. După declarațiile de azi, cetățenii nu vor avea dreptul – mai exact, le va fi teamă - să protesteze împotriva prețurilor insuportabile, a salariilor mici, a inflației. Pentru că acțiunile de protest cu subiect social, existențial vor fi „tălmăcite” de SIS -ul , controlat de șefa statului și de procuratura supusă politic ca acțiuni de destabilizare și amenințare la securitatea statului. Așadar, acoperindu-se cu tragedia din Ucraina, actuala guvernare se transformă PAS cu PAS într-o dictatură, care raportează partenerilor europeni „democratizare și modenizare”. Și răbdarea poporului are limită ca și puterea politică ajunsă pe mâna unor ne -patrioți. Există o limită peste care răbdarea încetează să mai fie o virtute...”, a scris Vlah.
Amintim că astăzi șefa statului a organizat un briefing de presă unde a vorbit despre „planul Rusiei asupra Moldovei”.
„Planul pentru perioada următoare presupune acțiuni cu implicarea unor diversioniști cu pregătiri militare, care să întreprindă atac asupra unor edificii ale statului, cu luare de ostatici”, a declarat Sandu.
Declarația Maiei Sandu vine în contextul în care în ultima perioadă se vorbește despre un „plan al Rusiei de a întreprinde acțiuni subversive pe teritoriul statului nostru”.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 13.02.2023
Politică
Sandu anunță despre unele încercări de destabilizări a situației din Moldova
Fluxul de știri
0