Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dosarul lui Cavcaliuc, trimis în judecată

© Sputnik / Miroslav RotariGheorghe Cavcaliuc
Gheorghe Cavcaliuc - Sputnik Moldova, 1920, 25.01.2023
Abonare
Urmărirea penală în privința fostului șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, a fost încheiată.
CHIȘINĂU, 25 ian – Sputnik. Potrivit Procuraturii, cauza vizează cercetarea acestuia în dosarele Petic și Verbițchi, cunoscute publicului pentru investigarea înscenării unui viol - în primul caz și înscenarea purtării și păstrării munițiilor - în cel de-al doilea caz.
„Mai exact, procurorii PCCOCS îi incriminează acestuia abuzul de serviciu (în calitate de autor al infracțiunii), precum și calitatea de organizator al următoarelor infracțiuni: denunțare falsă, depunerea și determinarea la depunerea declarațiilor mincinoase, încălcarea inviolabilității vieții personale, purtarea și păstrarea munițiilor”.
Potrivit legii, cea mai gravă din aceste infracțiuni – abuzul de serviciu – se pedepsește cu închisoarea de la 3 la 8 ani.
Iulian Rusu și Veronica Drăgălin - Sputnik Moldova, 1920, 24.01.2023
Politică
Percheziții de amploare la AIPA: Drăgălin oferă detalii despre caz
Fluxul de știri
0