Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Percheziții de amploare la AIPA: Drăgălin oferă detalii despre caz

© Sputnik / OsmatescoIulian Rusu și Veronica Drăgălin
Iulian Rusu și Veronica Drăgălin - Sputnik Moldova, 1920, 24.01.2023
Abonare
Angajații Centrului Național Anticorupție împreună cu procurori au efectuat, marți, percheziții la Agenția de Intervenție și Plăți în Agricultură a Moldovei.
CHIȘINĂU, 24 ian – Sputnik. Procuratura Anticorupție a efectuat, marți, 68 de percheziții la angajații Agenției de Intervenție și Plăți în Agricultură, precum și la unele firme și primării. Declarația a fost făcute în cadrul unei conferințe de presăde către șefa departamentului Veronica Dragalin.
„Au fost efectuate 68 de percheziții, fiind vizați angajați ai AIPA, administratori și primari. Localitățile în care au fost efectuate incluși Bălți, Sîngerei, Glodeni, Chișinău, Drochia, Comrat, Rîșcani. Au fost reținute șase persoane. Altele șase sunt cercetate la libertate. Altele 24 urmează a fi recunoscute și audiate în calitate de bănuit”, a pus Veronica Dragalin.
În urma perchezițiilor au fost ridicate numerar, 13 telefoane mobile, trei unități de sistem, un laptop, precum și două arme, care au fost depozitate fără permisiunea necesară.
Potrivit oamenilor legii, bugetul de stat a fost prejudiciat în valoare de 185 de mii de dolari. Procuratura a declarat că ancheta este în curs de desfășurare.
Andrei Spînu - Sputnik Moldova, 1920, 24.01.2023
Politică
Spînu a făcut publice contractele semnate dintre Energocom și Centrala de la Cuciurgan
Fluxul de știri
0