Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ambasada Rusă a calificat drept periculoasă decizia Germaniei de a livra tancuri Ucrainei

© AFP 2024 / ATTILA KISBENEDEKLeopard 2/A4
Leopard 2/A4 - Sputnik Moldova, 1920, 25.01.2023
Abonare
Ambasada Rusiei în Germania a calificat drept extrem de periculoasă decizia RFG de a livra Ucrainei tancuri Leopard 2.
CHIȘINĂU, 25 ian – Sputnik. Ambasada Rusiei în Germania a calificat drept extrem de periculoasă decizia Berlinului de a livra Kievului tancuri Leopard 2: ea mută conflictul la un nou nivel de confruntare.
"Această decizie extrem de periculoasă mută conflictul la un nou nivel de confruntare și contravine declarațiilor politicienilor germani despre nedorința RFG de a se implica în el. Din păcate, acest lucru se întâmplă iară și iar", a declarat pentru jurnaliști ambasadorul Rusiei la Berlin Serghei Neciaev.
Miercuri, guvernul german a anunțat că a luat decizia de a transmite Ucrainei tancuri germane Leopard 2. Germania intenționează să formeze două batalioane de tancuri, în prima etapă va fi pusă la dispoziție o companie de 14 tancuri Leopard 2 de tip A6 din rezervele Bundeswehrului. În afară de aceasta, în timpul apropiat va fi organizată instruirea militarilor ucraineni în Germania. Pe lângă 14 tancuri și instruire, noul pachet de ajutor german pentru Ucraina va include logistică, muniție și întreținerea sistemelor.
Rusia le-a expediat anterior țărilor NATO o notă din cauza livrărilor de armamente către Ucraina. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a menționat că orice încărcături care conțin arme pentru Ucraina vor deveni o țintă legitimă pentru Rusia. Ministerul de Externe al Federației Ruse a declarat că țările NATO „se joacă cu focul” furnizând armamente în Ucraina.
Purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse Dmitri Peskov a menționat că pomparea armamentelor în Ucraina din partea Occidentului va avea un efect negativ.
Tancuri M1Abrams
 - Sputnik Moldova, 1920, 25.01.2023
Internațional
SUA ar putea trimite până la 50 de tancuri în Ucraina, scrie presa
Fluxul de știri
0