Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA ar putea trimite până la 50 de tancuri în Ucraina, scrie presa

© AP Photo / Mindaugas KulbisTancuri M1Abrams
Tancuri M1Abrams
 - Sputnik Moldova, 1920, 25.01.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Anadolu: SUA ar putea trimite între 30 și 50 de tancuri Abrams în Ucraina în această săptămână
CHIȘINĂU, 25 ian – Sputnik. Washingtonul plănuiește să trimită la Kiev de la 30 până la 50 de tancuri M1Abrams. Casa Albă ar putea anunța o decizie în această chestiune încă de săptămâna aceasta, a informat agenția turcă Anadolu, citând un reprezentant al administrației americane.
„Președintele Biden va anunța furnizarea de tancuri M1 Abrams Ucrainei în această săptămână, cel mai devreme mâine (miercuri. - Aprox. ed.)”, a declarat sursa americană jurnaliștilor turci.
Potrivit acestuia, este vorba despre un batalion: 30-50 de vehicule.
Anterior, Sky News Arabia, citând un reprezentant anonim al Pentagonului, a anunțat că Statele Unite sunt gata să furnizeze zece tancuri Abrams armatei ucrainene.
La rândul său, Washington Post, citând oficiali anonimi, susține că vehiculele „nu sunt pentru luptă în viitorul apropiat” și, cel mai probabil, nu vor fi în Ucraina în următoarele luni sau chiar ani.
Statele Unite și Germania, în ciuda livrărilor mari de arme către Ucraina, multă vreme s-au abținut să furnizeze astfel de echipamente, spre deosebire de Marea Britanie, care a oferit tancuri Challenger.
După cum a remarcat mai devreme ministrul german al apărării, Boris Pistorius, conform rezultatelor reuniunii grupului de contact privind sprijinul pentru Ucraina a țărilor NATO și a aliaților acestora de la baza aeriană Ramstein din Germania, nu a fost posibil să se ajungă la un consens cu privire la furnizarea tancurilor germane Leopard către Kiev.
În același timp, recent, sursele revistei Spiegel au spus că cancelarul Olaf Scholf a luat totuși o astfel de decizie. Potrivit revistei, este vorba despre o companie de tancuri 2A6, care sunt în serviciu Bundeswehr.
În plus, Berlinul intenționează să elibereze permise țărilor care ar dori să aprovizioneze Ucraina cu tancurile Leopard existente. Publicația a clarificat că unele țări membre NATO sunt pregătite să facă acest lucru. Pe lângă Germania, Polonia și Finlanda, mai dispun de tancuri Leopard Spania, Grecia și Danemarca.
În primăvara anului trecut, Moscova a trimis o notă țărilor Alianței Nord-Atlantice din cauza transferului de arme către trupele ucrainene. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a spus că orice încărcătură care conține echipament militar va deveni o țintă legitimă pentru Forțele Aerospațiale Ruse.
Fluxul de știri
0