Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin spune că victoria Rusiei în Ucraina este inevitabilă

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin, la o întâlnire cu muncitorii de la Uzina Obuhov din Sankt Petersburg
Vladimir Putin, la o întâlnire cu muncitorii de la Uzina Obuhov din Sankt Petersburg - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2023
Abonare
Activitatea întreprinderilor din industria de apărare inspiră încredere în victoria Rusiei, a spus Putin.
CHIȘINĂU, 18 ian – Sputnik. Operațiunea militară specială din Ucraina se va încheia inevitabil cu victoria Rusiei, inclusiv grație industriei sale de apărare, a spus Vladimir Putin la o întâlnire cu muncitorii de la Uzina Obuhov din Sankt Petersburg.
Președintele a menționat că Rusia produce anual de trei ori mai multe rachete de apărare aeriană decât Statele Unite și, în general, industria de apărare a țării creează aproximativ același număr de rachete în diverse scopuri cât toate celelalte state din lume.
„Producția noastră este comparabilă cu producția mondială”, a subliniat el.
Putin a enumerat, de asemenea, o serie de elemente, care, potrivit lui, inspiră încredere în victorie.
„În ceea ce privește rezultatul final și victoria care este inevitabilă, există câteva lucruri care nu au dispărut și care stau la baza victoriei noastre.
Aceasta este unitatea și coeziunea poporului rus și, în general, a poporului rus multinațional, acesta este curajul și eroismul soldaților noștri în cadrul unei operațiuni militare speciale și pe prima linie și, desigur, munca lui complexul militar-industrial, întreprinderi ca a dumneavoastră și oameni ca dumneavoastră și întreaga economie”, a spus președintele.
El a subliniat că fiecare dintre aceste legături: industria, starea finanțelor publice, sfera socială, sprijinul pentru familii, asistența medicală - creează baza dezvoltării efective a Rusiei și a victoriei acesteia.
Putin a mai remarcat că actualele autorități de la Kiev îl slăvesc pe Stepan Bandera, care a fost complice al lui Hitler, iar armata ucraineană continuă practica trupelor de baraj, execuția civililor în Donbas și în teritoriile adiacente.
Orașul Leningrad, în timpul blocadei, 1944.  - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2023
Rusia
Putin, la manifestațiile consacrate comemorării victimelor blocadei Leningradului
Din aceste motive, regimul actual din Ucraina poate fi numit neo-nazist, a continuat președintele.
El a subliniat că Rusia nu poate să nu apere cu ajutorul forțelor armate pe acei oameni care se consideră parte a culturii ruse, vorbitori nativi ai limbii ruse, „prețuiesc acest lucru la fel de mult pe cât prețuiesc cultura și tradiția lor”.
Din 24 februarie, Rusia desfășoară o operațiune militară specială de demilitarizare și denazificare a Ucrainei.
Vladimir Putin a spus că obiectivul „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”. Sarcina forțelor armate este să elibereze Donbasul și să garanteze securitatea Rusiei.
În ziua împlinirii a 80 de ani de la ruperea blocadei Leningradului, Vladimir Putin a avut un program de lucru în Sankt Petersburg  - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2023
Rusia
Putin a îndemnat să fie transmise cunoștințele despre eroismul apărătorilor Leningradului
Fluxul de știri
0