Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a îndemnat să fie transmise cunoștințele despre eroismul apărătorilor Leningradului

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaÎn ziua împlinirii a 80 de ani de la ruperea blocadei Leningradului, Vladimir Putin a avut un program de lucru în Sankt Petersburg
În ziua împlinirii a 80 de ani de la ruperea blocadei Leningradului, Vladimir Putin a avut un program de lucru în Sankt Petersburg  - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2023
Abonare
Putin a îndemnat să fie transmise generațiilor viitoare cunoștințele despre faptele de eroism ale apărătorilor Leningradului asediat.
CHIȘINĂU, 18 ian – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a îndemnat să fie transmise generațiilor viitoare cunoștințele despre Marele Război pentru Apărarea Patriei, inclusiv despre faptele de eroism ale apărătorilor Leningradului asediat, ca să rămână pentru totdeauna în memoria poporului.
În ziua împlinirii a 80 de ani de la ruperea blocadei Leningradului, șeful statului s-a întâlnit cu veteranii și i-a felicitat cu prilejul acestei date. El a amintit despre eroismul apărătorilor, despre faptele de eroism ale locuitorilor orașului asediat și a dat asigurări că aceasta „va rămâne pentru totdeauna în memoria poporului țării”.
„Și noi, la rândul nostru, trebuie să transmitem generațiilor viitoare aceste informații, aceste pagini din istoria noastră, pentru ca ele să rămână pentru totdeauna în memoria poporului”, a subliniat Putin.
El a atras atenția asupra faptului că data de astăzi are o mare importanță pentru toți locuitorii Rusiei. "Nu numai pentru leningrădeni, nu numai pentru oraș. Și cu atât mai mult nu numai pentru apărătorii eroici și locuitorii Leningradului asediat, ci pentru întreaga țară - acesta este un eveniment. Un mare eveniment, de o anvergură istorică. ”, a declarat președintele rus.
Fluxul de știri
0