Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Până și miniștri fug din Moldova vremurilor bune

© Sputnik / Rodion StepanchukМайя Санду. Хождение в народ. День Независимости 2022
Майя Санду. Хождение в народ. День Независимости 2022 - Sputnik Moldova, 1920, 10.01.2023
Abonare
Maia Sandu, Natalia Gavrilița și PAS au promis să-i aducă acasă pe moldovenii plecați peste hotare. Dar am ajuns astăzi că din țară fug angajații guvernului și chiar miniștri.
“Marcel Spătari a preluat portofoliul venind din România unde va reveni acum alături de familie… Este un exemplu clar că oamenii noștri din diaspora revin și fac lucruri frumoase aici acasă”, a declarat premierul Gavrilița la investirea în funcție a noului ministru al Muncii Buzu.
Adevărul este altul: cazul lui Marcel Spătari este un exemplu clar că oamenii fug din Moldova, nu revin casă. Și nu doar oamenii simpli, ci chiar și miniștri. Acum cum să le ceri oamenilor simpli, care nu au situația lui Spătari, să rămână acasă?
Марчел Спатарь - Sputnik Moldova, 1920, 09.01.2023
Editoriale
Misterul plecării lui Spătari

Și Taburcean a fugit din Moldova

Prin târg se spune că și Anastasia Taburceanu, care a demisionat, în aceeași zi cu Spătari, din funcția de purtător de cuvânt al Executivului, tot a plecat peste hotare.
Că și Taburcean a plecat peste hotare a lăsat să se înțeleagă chiar Gavlița, în cadrul conferinței de presă susținute luni. Ea a spus că mai mulți membri ai Guvernului au lucrat departe de familie de când au venit la Guvern, după care a anunțat demisia Anastasiei Taburcean.
Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei  - Sputnik Moldova, 1920, 09.01.2023
Editoriale
Cine este noul ministru la Muncii, Alexei Buzu? – Un sorosist ordinar
Fluxul de știri
0