Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

Cine este noul ministru la Muncii, Alexei Buzu? – Un sorosist ordinar

© Sputnik / Miroslav RotariMinisterul Muncii, Protecției Sociale și Familiei
Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei  - Sputnik Moldova, 1920, 09.01.2023
Abonare
Nu știm nimic despre trecutul lui Alexei Buzu decât că a fost un ong-ist sorosist ordinar. El a deținut funcția de director executiv al Centrului “Parteneriat pentru Dezvoltare”, finanțat de Fundația Soros Moldova. Atât, fără alte minuni.
Asta ne face să afirmăm că, în mod sigur, numirea lui Alexei Buzu în funcția de ministru al Muncii și Protecției sociale este una făcută pe linia sectei sorosite, care a acaparat total puterea în Republica Moldova și deja și oficial după victoria în alegeri a Maiei Sandu și PAS.
De ce Sandu și PAS au recurs la această mutare, au înlocuit un sindicalist cu un sorosist lipsit de faimă, nu cunoaștem. Dar putem afirma cu tărie că această mutare nimic bun nu prevestește. Chiar dacă, în acest moment, ea este doar rodul luptei pentru putere din interiorul partidului de guvernământ.
Hârtia de turnesol care va arăta dacă numirea lui Buzu în locul lui Spătari este una firească, calitativă, cerut de noile provocări din domeniul muncii și protecției sociale sau doar o luptă de partid va fi programul pe care nu-l va anunțat sau îl va anunțat noul ministru al Muncii. Și ce program va anunța, ce ținte își va propune să atingă.
În conferința de presă Buzu nu a anunțat niciun obiectiv. El doar a declarat bombastic: „Îmi asum acest mandat pentru o Moldovă mai egală, mai solidară și mai inclusivă”. Adică nu a spus nimic, dar a reușit să comită trei pleonasme într-o singură propoziție. Adică a făcut dovada că este nițel agramat și respectiv incult. Atât.
Марчел Спатарь - Sputnik Moldova, 1920, 09.01.2023
Editoriale
Misterul plecării lui Spătari
Fluxul de știri
0