Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

Misterul plecării lui Spătari

© Sputnik / Mihai CarausМарчел Спатарь
Марчел Спатарь - Sputnik Moldova, 1920, 09.01.2023
Abonare
Explicațiile pe care le-a dat Marcel Spătari cu privire la subita sa demisie nu sunt, de fapt, explicații. Să spui că ai plecat din motive personale însemnă să nu spui nimic, pentru că motivul este evident altul.
Dar dacă Spătari a plecat din funcție, cu adevărat, din motive personale, atunci el poate fi acuzat de faptul că este, cel puțin, un comod, un profitor. Căci acum un an și ceva, atunci când “motivele personale” i-au permis să-și așeze fundul într-un fotoliu atât de moale, adică el a acceptat să fie ministru; iar când acestea, adică motivele, interesele personale, nu-i mai permit, el nu mai acceptă să și le prejudicieze pentru a servi binele comun.

Spătari nu este totuși atât de ticălos precum a încercat chiar el să ne convingă

Dar eu nu cred că Marcel Spătari este chiar un ticălos, așa cum a încercat el să ne convingă în conferința de presă susținând că nu mai poate servi interesele poporului în funcția de ministru al Muncii pentru că are a-și servi interesele personale. Marcel Spătari are totuși o formare pe linia sindicaliștilor francezi - el a fost director general al Syndex România, organizație membră a grupului francez de consultanță în domeniul protecției salariaților Syndex. Iar asta presupune un minim de onorabilitate.
Atunci de ce a plecat Spătari? Unii spun că din cauza contradicțiilor intestine a celor de la PAS și din Guvern. Că Andrei Spînu l-ar fi plecat pentru că se teme ca acesta să nu devină un concurent pentru el la funcția de premier, după răsturnarea Nataliei Gavrilița.
Dar lucrurile acestea oricum vor ieși la suprafață. Ni le va spune chiar Marcel Spărari sau le vom constata noi înșine când va pica capul Nataliei Gavrilița.
Марчел Спатарь - Sputnik Moldova, 1920, 09.01.2023
Politică
Marcel Spătari, demisia și explicațiile
Fluxul de știri
0