Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ministrul turc al Apărării a vorbit despre întâlnirea de la Moscova cu omologul său sirian

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaMinistrul turc al Apărării
Ministrul turc al Apărării  - Sputnik Moldova, 1920, 29.12.2022
Abonare
Ministrul turc al Apărării Akar: Ankara respectă integritatea teritorială a Siriei
CHIȘINĂU, 29 dec – Sputnik. Ministrul Apărării din Turcia, Hulusi Akar, după întâlnirea cu omologii ruși și sirieni de la Moscova, a spus că Ankara respectă integritatea teritorială a Siriei, singurul scop al țării fiind lupta împotriva terorismului, scrie RIA Novosti.
Miniștrii Apărării din Federația Rusă, Siria și Turcia au purtat discuții trilaterale la Moscova unde au vorbit despre modalitățile de rezolvare a crizei siriene, a declarat mai devreme ministerul rus al Apărării. Ministerul a precizat că „în urma întâlnirii, părțile au remarcat caracterul constructiv al dialogului purtat în acest format și necesitatea continuării acestuia în interesul stabilizării în continuare a situației din Republica Arabă și din regiune în ansamblu”.
Discuțiile de la Moscova dintre miniștrii Apărării au fost primele discuții oficiale dintre Ankara și Damasc în ultimii 11 ani, notează ziarul Hürriyet.

„Una dintre cele mai importante probleme pe care le-am ridicat la această întâlnire a fost lupta împotriva terorismului. Am subliniat că respectăm integritatea teritorială și drepturile suverane ale tuturor vecinilor noștri, în special ale Siriei și Irakului, și că singurul nostru obiectiv este combaterea terorismului și nu avem alte obiective. Am declarat că căutăm să neutralizăm membrii organizațiilor teroriste precum PKK/YPG (Partidul Muncitorilor din Kurdistan interzis în Turcia) și Daesh* (IS*), care reprezintă o amenințare pentru Siria”, a citat biroul de presă al ministrului turc.

Marea Neagră - Sputnik Moldova, 1920, 27.12.2022
Economie
Ce cantitate de gaze naturale a descoperit, totuși, Turcia în Marea Neagră
Potrivit acestuia, partea turcă a declarat la întâlnire că „face eforturi pentru a asigura securitatea țării, a oamenilor și a granițelor”.
„De asemenea, am declarat că, ca parte a acestor eforturi, depunem eforturi pentru a preveni continuarea migrației din Siria în Turcia. Am subliniat că problema siriană trebuie abordată într-o manieră incluzivă și holistică în cadrul UNSCR 2254. În acest sens, evaluăm că lucrările care urmează să fie efectuate în zilele următoare pot aduce o contribuție serioasă la pacea și stabilitatea în regiune și Siria”, a subliniat Akar.
* Organizație teroristă interzisă în Rusia
Atentat terorist în Istanbul - Sputnik Moldova, 1920, 14.11.2022
Internațional
Turcia: PKK responsabilă de atentatul de la Istanbul
Fluxul de știri
0