Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Turcia: PKK responsabilă de atentatul de la Istanbul

© Sputnik / Maxim Durnev / Accesați arhiva multimediaAtentat terorist în Istanbul
Atentat terorist în Istanbul - Sputnik Moldova, 1920, 14.11.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Turcia anunță arestarea persoanei responsabile cu atentatul cu bombă din centrul comercial al Istanbulului. De asemenea anunță responsabilul politic: PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan), organizație responsabilă de numeroase alte atentate teroriste.
CHIȘINĂU, 14 nov - Sputnik. Persoana care a plasat duminică bomba pe strada Istiklal din Istanbul, omorând cel puţin şase persoane pe această arteră comercială, a fost arestată, a anunţat luni ministrul de Interne turc Souleyman Soylu.
Atacul, care nu a fost revendicat, s-a soldat cu şase morţi şi 81 de răniţi, dintre care jumătate au necesitat spitalizare. Ministrul Justiţiei, Bekir Bozdag, a făcut referire la o "geantă" aflată pe o bancă: "O femeie a stat pe o bancă 40-45 de minute şi, ceva timp mai târziu, a avut loc o explozie. Toate datele despre aceasta femeie sunt în prezent în curs de revizuire", a explicat ministrul turc. "Fie această geantă conţinea o bombă cu ceas, fie cineva a activat-o de la distanţă", a adăugat el.
Preşedintele Recep Tayip Erdogan şi vicepreşedintele Fuat Oktay vorbiseră anterior despre o "femeie" ca fiind responsabilă pentru acest atac. Ministrul de Interne a acuzat luni Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) că a provocat atacul din Istanbul. "Conform concluziilor noastre, organizaţia teroristă PKK este responsabilă" de atac, a afirmat oficialul turc.
PKK, considerată organizaţie teroristă de Turcia, dar şi de bună parte din comunitatea internațională, luptă împotriva guvernului turc de la mijlocul anilor '80 şi are în cazierul său mai multe atentate teroriste.
Turcia a condiționat aderarea Suediei și Finlandei la NATO de ridicarea protecției pe care aceste state o acordă membrilor mai multor organizații considerate teroriste de Ankara între care și organizația kurdă.
Explozie la Ankara  - Sputnik Moldova, 1920, 13.11.2022
Internațional
Popescu a transmis un mesaj de compasiune omologului său turc
Fluxul de știri
0