Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Ce cantitate de gaze naturale a descoperit, totuși, Turcia în Marea Neagră

© SputnikMarea Neagră
Marea Neagră - Sputnik Moldova, 1920, 27.12.2022
Abonare
Președintele Recep Tayyip Erdogan spune că volumul total al gazelor naturale descoperite de Turcia în Marea Neagră se ridică acum la 710 miliarde de metri cubi, ca urmare a identificării unui nou zăcământ.
CHIȘINĂU, 27 dec – Sputnik. Luni seară, 26 decembrie 2022, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat că volumul total al gazelor naturale descoperite de Turcia în Marea Neagră se ridică acum la 710 miliarde metri cubi, după ce a fost identificat un nou zăcământ.
Liderul turc a afirmat că rezervele de la precedenta descoperire au fost revizuite în sus.
La finalul unei reuniuni a Cabinetului, Erdogan a anunţat că Turcia a descoperit noi rezerve de gaze, cu un volum de 58 de miliarde metri cubi, la câmpul Caycuma-1, în timp ce volumele de gaze estimate pentru câmpul Sakarya, descoperit anterior, au fost revizuite în creştere, de la 540 de miliarde metri cubi până la 652 miliarde metri cubi, transmite bursa.ro.
Liderul turc a precizat că revizuirea a venit ca urmare a unei evaluări făcute de o companie internaţională de energie.
Erdogan nu a dezvălut identitatea companiei.
”Cu noua noastră descoperire de la Caycuma-1, rezervele noastre de gaze din Marea Neagră au crescut cu 170 de miliarde metri cubi până la 710 miliarde metri cubi”, a subliniat preşedintele Turciei.
În luna noiembrie a acestui an, Erdogan a spus că Turcia urmează să înceapă să extragă gaze din câmpul Sakarya în 2023. Luni, 26 decembrie 2022, preşedintele Turciei a precizat că noul zăcământ Caycuma-1 va fi conectat la câmpul Sakarya şi de acolo la reţeaua naţională.
Potrivit planului original, Turcia urma să extragă 3,5 miliarde metri cubi de gaze din Marea Neagră în 2023. Obiectivul vizează majorarea producţiei până la aproximativ 15 miliarde metri cubi anul în decurs de patru ani de la debutul producţiei, ceea ce ar echivala cu un sfert din producţia actuală de gaze a Uniunii Europene.
Întrucât are puţine gaze naturale sau petrol, Turcia este dependentă de importurile din Rusia, Azerbaidjan şi Iran, precum şi de importurile de gaze lichefiate din Qatar, SUA, Nigeria şi Algeria.
Turcia a început să caute resurse de hidrocarburi şi în Marea Mediterană, unde operaţiunile sale din zonele disputate au generat tensiuni cu Grecia şi Cipru.
Plită de gaz - Sputnik Moldova, 1920, 27.12.2022
Societate
Cât de tare se vor scumpi gazele şi electricitatea în Germania în 2023
Fluxul de știri
0