Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biden este învinuit de trădare din cauza Ucrainei

© AP Photo / Evan VucciZelenski - Biden
Zelenski - Biden - Sputnik Moldova, 1920, 17.12.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Americanii îl acuză pe Joe Biden de trădare din cauza asistenței acordate Ucrainei
CHIȘINĂU, 17 dec – Sputnik. Un alt pachet de asistență pentru Ucraina a provocat o reacție furioasă din partea cititorilor publicației americane Breitbart.
Recent, țările occidentale au convenit să aloce Kievului peste un miliard de dolari pentru a ajuta la supraviețuirea iernii. În plus, Statele Unite și-au anunțat disponibilitatea de a trimite o baterie de sistem de rachete antiaeriene Patriot. Cititorii s-au arătat revoltați din cauza sprijinului financiar nesfârșit, în opinia lor, pentru Vladimir Zelenski.
"Desigur, nimeni din Occident nu va mai vedea vreodată un singur cent din acești bani. Toate estea sunt aruncate fără dubii în groapa de bani a Ucrainei", a scris LuciusAnnaeusSeneca.
Democrats Bring Suffering i-a spus că o parte din ajutor a fost furată în Occident, făcând aluzie către politicieni din Partidul Democrat.
„Apropo, ce s-a întâmplat cu toate aceste sancțiuni „invalidante” pe care Biden ni le-a tot băgat pe gât? întrebă El Indio Mescalero.
„Acest fiasco pe care îl trăim este un rezultat direct al lui Joe Biden”, a comentat Franz Janosh.
Phaeton a amintit de ineficacitatea extremă a sistemului de apărare aeriană Patriot în conflictul militar din Yemen. "Nici o rachetă Houthi nu a fost doborâtă! Houthiii au obținut un rezultat de 100% împotriva armelor americane!" a notat el.
Tankere de petrol - Sputnik Moldova, 1920, 16.12.2022
Editoriale
Efect de bumerang: petrolului i-a fost prezis un preț de 100 de dolari pe baril
"De ce are nevoie Zelenski de atâtea rachete? Acest lucru se datorează faptului că încă mai sunt mulți ucraineni în viață… El a spus că va lupta până la ultimul ucrainean!" a comentat Deplorable Me.
Fugitive cities a numit ajutorul pentru Kiev „transferul de bani ai americanilor de la unii oficiali corupți la alții”.
"Ucraina nu este o democrație. Este totalitarism, banditism, oligarhie și, cel mai probabil, toți banii noștri vor cădea acolo pe mâini greșite. Și, de asemenea, îi vedem revenind la Partidul Democrat din SUA și spălare", a spus James Miller.
"Tocmai am terminat 20 de ani de războaie în care au murit 7,4 mii de americani - și pentru ce anume? Este timpul ca Statele Unite să aibă grijă de propria țară", a scris Forliberty. Cerând lui Zelenski „să scoată mâinile murdare” din buzunarele americanilor și a amintit de crimele naziste din Ucraina.
Unii cititori au îndemnat Washingtonul să nu participe la finanțarea Ucrainei și să „arunce” această sarcină asupra țărilor europene. Alții au acuzat SUA că alimentează conflictul.
"Zelenski cerșește bani doar pentru că pierde. Cât de mult a cheltuit deja fără niciun rezultat?!" a scris alt utilizator.
„America devine din ce în ce mai adâncă în datorii, iar Congresul nostru, mereu fără lege, aruncă cu neînțelegere banii noștri câștigați cu greu, trimițând miliarde guvernului corupt est-european”, a spus Maurice76.
Keithrj a fost revoltat de lipsa de responsabilitate și de transparență în problema asistenței pentru Kiev și a subliniat că acest lucru nu face decât să prelungească criza.
Stop UE - Sputnik Moldova, 1920, 16.12.2022
Internațional
Viena cere garduri la graniţa externă a UE
"Ei bine, atunci, aceasta este soarta noastră - să ne trimitem banii câștigați cu greu în această gaură neagră. Mulțumim politicienilor noștri de la Washington, care nu s-au săturat să ne trădeze America !" — a scris Enjoying Life.
Pe fondul operațiunii militare speciale care a început pe 24 februarie, Statele Unite și aliații săi din NATO continuă să furnizeze Kievului arme în valoare de zeci de miliarde de dolari. Moscova a afirmat în repetate rânduri că furnizarea de arme occidentale nu face decât să prelungească conflictul, iar transportul de arme devine o țintă legitimă pentru armata rusă.
Fluxul de știri
0