Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Marea Britanie va îngheța activele deținute de Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc

© Sputnik / Alex McNaughton / Accesați arhiva multimediaLondra, imagine simbol
Londra, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 09.12.2022
Abonare
Fostul lider al democraților, oligarhul Vladimir Plahotniuc și deputatul fugar Ilan Șor, au ajuns sub sancțiunile britanicilor.
CHIȘINĂU, 9 dec – Sputnik. Guvernul Marii Britanii a anunțat astăzi un nou pachet de sancțiuni care vizează pe cei care oprimă libertățile fundamentale din întreaga lume, printre care și Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc.
Potrivit Ambasadorului Marii Britanii în Moldova, Steven Fisher, cei doi “ moldoveni corupți și-au folosit puterea și influența pentru a se îmbogăți ilegal – furând de la concetățeni și subminând statul de drept”.
„În calitate de persoane desemnate în temeiul Reglementărilor Globale privind Sancțiunile Anticorupție din 2021, lui Shor și Plahotniuc li se refuză de acum înainte dreptul de a intra sau de a rămâne în Regatul Unit. Toate bunurile pe care le dețin în Regatul Unit și în teritoriile Regatului, cum ar fi Insulele Cayman și Insulele Virgine Britanice, vor fi înghețate. Cetățenilor și actorilor economici din Regatul Unit li se interzice să facă orice tip de afaceri sau tranzacții economice cu aceștia. Vom continua să pedepsim corupția globală și abuzurile grave ale drepturilor omului prin regimul nostru de sancțiuni”, a menționat diplomatul.
„Este datoria noastră ca națiune să promovăm societăți libere și deschise în întreaga lume. Sunt mândru de ceea ce am făcut în Marea Britanie pentru a susține drepturile omului și statul de drept, apărând pe scena mondială ceea ce credem că este corect. Ne angajăm să folosim fiecare pârghie pe care o avem la dispoziție și să lucrăm cu fiecare partener pe care îl avem pentru a ne asigura un viitor liber în detrimentul fricii”, a conchis Fisher.
Congresul național „Noi suntem Moldova”, organizat la Orhei - Sputnik Moldova, 1920, 07.12.2022
Politică
Ilan Șor nu îmbrățișează moldovenismul, dar se distanțează categoric de unionism
Fluxul de știri
0