Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ilan Șor nu îmbrățișează moldovenismul, dar se distanțează categoric de unionism

© Photo : Partidul ȘorCongresul național „Noi suntem Moldova”, organizat la Orhei
Congresul național „Noi suntem Moldova”, organizat la Orhei - Sputnik Moldova, 1920, 07.12.2022
Abonare
Șor: Moldova este Moldova și noi aici vom construi statul nostru suveran, cu statut de neutralitate, dar nu comunitatea cuiva colonială.
CHIȘINĂU, 7 dec – Sputnik. În discursul său din cadrul Congresului Național „Noi suntem Moldova” al partidului care îi poartă numele, Ilan Șor a luat atitudine în chestiunea Unirii.
„Se aud tot mai puternic și mai puternic voci în susținerea Unirii. Am ajuns la acea că se afirmă că Moldova nu va putea supraviețui ca stat independent și că avem un viitor doar în cadrul unirii nu România. Noi spunem un „Nu” categoric. Moldova este Moldova și noi aici vom construi statul nostru suveran, cu statut de neutralitate, dar nu comunitatea cuiva colonială”, a spus Șor.
Vom preciza că Partidul Șor nu s-a manifestat până acum ca un susținător al teoriei moldovenismului, ba dimpotrivă a inițiat un șir de proiecte economice, educaționale și culturale între cele două maluri ale Prutului. Precizarea lui Șor are, mai curând, scopul de a orienta partidul spre bazinul electoral mai larg al alegătorilor de centru care pledează pentru menținerea statalității și neutralității Republicii Moldova.
Congresul național „Noi suntem Moldova”, organizat la Orhei - Sputnik Moldova, 1920, 07.12.2022
Politică
Ilan Șor a promis că va aduce în Moldova miliarde de euro
Fluxul de știri
0