Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Polonia, atac deschis împotriva dominaţiei Germaniei în Europa

© AFP 2024 / WOJTEK RADWANSKIJaroslaw Kaczynski
Jaroslaw Kaczynski - Sputnik Moldova, 1920, 04.12.2022
Abonare
Preşedintele partidului PiS din Polonia, Jaroslaw Kaczynski, a denunţat sâmbătă „dominaţia” Germaniei în Europa, acuzând-o că doreşte să realizeze prin metode paşnice „planurile pe care şi-a dorit cândva să le ducă la îndeplinire prin metode militare”
BRUXELLES, 4 dec – Sputnik Jaroslaw Kaczynski, preşedintele PiS, a ţinut un discurs la Legnica, în sud-vestul ţării, în cadrul turneului său în provincie în vederea alegerilor legislative prevăzute în toamna anului 2023.
El a declarat că puterea Europei constă în cea a naţiunilor sale şi, în mare măsură, în cea a statelor suverane.
El a criticat Germania pe care a acuzat-o pentru „situaţia de dominaţie” în care, prin metode paşnice, îşi realizează planurile pe care şi-a dorit cândva să le ducă la îndeplinire prin metode militare.
”Este o cale care duce la criză şi nefericire. Nu numai a Poloniei, ci şi a Europei. Şi, de asemenea, a acestei ţări, Germania”, a mai spus Kaczynski.
Trebuie amintit că autorităţile poloneze au lansat recent o ofensivă diplomatică pentru a cere Germaniei reparaţii pentru cel de-Al Doilea Război Mondial, estimate de Varşovia la o mie trei sute de miliarde de euro.
Potrivit Germaniei, Polonia a renunţat la reparaţii de război în 1953 şi a confirmat în mai multe rânduri această renunţare.
Schengen sign - Sputnik Moldova, 1920, 04.12.2022
Internațional
Austria aruncă Schengen în aer: România și Bulgaria nu au nici o șansă!
Fluxul de știri
0