Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Austria aruncă Schengen în aer: România și Bulgaria nu au nici o șansă!

Schengen sign - Sputnik Moldova, 1920, 04.12.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul de Interne al Austriei, Gerhard Karner, a afirmat că, în acest moment, „are sens” includerea Croaţiei în spaţiul Schengen, însă nu şi admiterea României şi Bulgariei
CHIȘINĂU, 4 dec - Sputnik. În timp ce la București și la Sofia politicienii fac declarații de tot felul, Austria le taie scurt celor două capitale speranțele pentru Schengen.
„Pentru noi se aplică decizia conform căreia credem că are sens să includem Croaţia şi să nu includem acum Bulgaria şi România. Este important - în cazul sistemului de azil, reţineţi - ca trei aspecte de bază să funcţioneaze: protecţia frontierelor externe, refuzurile şi distribuirea. Adevărul este că multe lucruri nu funcţionează în aceste domenii. Şi de aceea trebuie să continuăm să muncim şi să luptăm”, a afirmat ministrul austriac de interne Gerhard Karner în interviul acordat Kurier.
Ministrul austriac și-a întărit refuzul arătând că acest lucru este susţinut de SPÖ şi Neos, printre alţii.
”Adevărul este că deja am avertizat despre această situaţie în aprilie. Nimeni nu a ridicat această problemă în primăvară în timp ce eu am avertizat că va veni. Am ridicat în repetate rânduri această problemă şi la nivel european, pentru că suntem primii afectaţi de acest val de refugiaţi economici, cei mai mulţi dintre ei vin pe ruta balcanică”, a mai afirmat oficialul austriac.
El a spus răspicat că este un moment nepotrivit să votăm acum o extindere, când sistemul frontierelor externe nu funcţionează.
„Extinderea unui sistem deja disfuncţional nu poate funcţiona. Situaţia din Europa arată foarte clar că protecţia frontierelor externe a eşuat”, a spus ministrul Gerhard Karner.
Gazoductul Iași-Ungheni - Sputnik Moldova, 1920, 04.12.2022
Economie
România exportă în premieră gaz spre Republica Moldova
Fluxul de știri
0