Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lumina s-ar putea ieftini! Anunț de ultimă oră făcut de ministrul Andrei Spînu

© Sputnik / Vladimir Pesnya / Accesați arhiva multimedialumină
lumină - Sputnik Moldova, 1920, 04.12.2022
Abonare
Tariful la energia electrică achitat de consumatorii finali ar putea să scadă până la patru lei, afirmă vicepremierul Andrei Spânu.
CHIȘINĂU, 4 dec - Sputnik. Energia electră s-ar putea ieftini și ar putea ca cetățenii să achite în jur de 4 lei. Anunțul a fost făcut de către ministrul Infrastructurii, Andrei Spânu, după ce a fost semnat contractul cu Centrala de la Cuciurgan.
„În această săptămână, electricitatea cumpărata de Energocom de pe bursa română a depășit prețul de 400 EUR. Procurarea la preț de peste 400 EUR/MW ar fi dus inevitabil la o creștere suplimentară de tarif în luna decembrie. Cel mai probabil ar fi trebuit să avem un tarif de peste 8 lei. Contractele bilaterale cu România (la preț de 90 EUR) nu acoperă tot necesarul. În toată regiunea, inclusiv România, este deficit de electricitate. În schimb, după semnarea contractului cu MGRES, tariful nu va mai crește, iar Comisia Situații Excepționale va decide să se revadă tariful. ANRE urmează să reducă tariful chiar începând cu luna decembrie. Sunt premise reale pentru a avea un tarif în jur de 4 lei. Vom avea o scădere de 25% în cel mai scurt timp”, a declarat Andrei Spânu.
Amintim că vineri, Energocom și MGRES au semnat un contract prin care în luna decembrie Energocom va procura electricitate de la MGRES în volum de circa 204 mii MW. Prețul de achiziție este de 73 de dolari.
MGRES - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2022
Economie
Energocom a semnat un contract cu MGRES pentru achiziția de energie electrică
Fluxul de știri
0