Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Energocom a semnat un contract cu MGRES pentru achiziția de energie electrică

© Sputnik / Sorokopud JuliaMGRES
MGRES - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
După negocierile purtate de Serebrian acum o zi, sâmbătă Spînu face un anunț important – vom cumpăra electricitate din stânga Nistrului.
CHIȘINĂU, 3 dec – Sputnik. După negocierile de vineri între reprezentanții politici ai Chișinăului și Tiraspolului, Oleg Serebrian și Vitali Ignatiev, în cadrul cărora fost abordată și problematica energetică, azi aflăm că a fost semnat un contract între Energocom și MGRES. Documentul prevede procurarea energiei electrice.
Potrivit contractului, în luna decembrie Energocom va procura electricitate de la MGRES în volum de circa 204 mii MW.
Prețul de achiziție este de 73 de dolari.
„Această cantitate, împreună cu contractele bilaterale din România, e suficientă pentru tot consumul malului drept. MoldovaGaz va livra 5,7 milioane m3 de gaz pe zi malului stâng, inclusiv MGRES. CSE și ANRE urmează să decidă referitor la reducerea tarifului la energia electrică. Cetățenii vor plăti mai puțin pentru electricitate. Această contract este un compromis rezonabil pentru a asigura cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului cu energie electrică și gaz. Malul drept va utiliza gazul din rezerva pe care am acumulat-o. Pentru prima data, malul drept nu mai este dependent de gazul livrat de Gazprom”, a anunțat Andrei Spînu.
Polița de asigurare obligatorie în medicină - Sputnik Moldova, 1920, 02.12.2022
Societate
Polița de asigurare medicală obligatorie ar putea să depășească 12 mii de lei
Fluxul de știri
0