Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Compensații mai mari pentru 40 de mii de gospodării

© Sputnikimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 04.12.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
CSE a decis să ofere compensații mai mari pentru 40 de mii de gospodării.
CHIȘINĂU, 4 dec - Sputnik. Peste 40 de mii de gospodării din cele 695 de mii înregistrate pe portalul compensatii.gov.md vor primi compensații mai mari la plata facturilor, urmând să le fie recalculat gradul de vulnerabilitate care le-a fost atribuit inițial. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței Comisiei Situații Excepționale.
În urma analizei datelor prelucrate, s-a stabilit că o anumită categorie de consumatori au un istoric de consum de energie care nu permite estimarea corectă a vulnerabilității energetice a acestora. Pentru a corecta aceste situații, s-a stabilit un nivel minim de cost al energiei utilizat în calculul gradului de vulnerabilitate pentru toți consumatorii.
Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spataria, informat membrii CSE că din cele 695 mii de cereri depuse pe platforma compensatii.gov.md în luna noiembrie, 80% din gospodării au primit gradul de vulnerabilitate foarte ridicată, urmând să le fie compensate până la 59% din suma facturii la gazele naturale și în jur de 50% din suma facturii la încălzire centralizată.
MGRES - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2022
Economie
Energocom a semnat un contract cu MGRES pentru achiziția de energie electrică
Fluxul de știri
0