Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

România exportă în premieră gaz spre Republica Moldova

© Photo : Ministerul Economiei și InfrastructuriiGazoductul Iași-Ungheni
Gazoductul Iași-Ungheni - Sputnik Moldova, 1920, 04.12.2022
Abonare
Pentru prima oară, România a început exportul de gaze naturale către Republica Moldova prin conducta Iași – Ungheni.
CHIȘINĂU, 4 dec - Sputnik. România a început sâmbătă la orele prânzului exportul de gaze către Republica Moldova prin conducta Iaşi-Ungheni, spun reprezentanţii Transgaz.
"Astăzi (sâmbătă - n.r.), la ora 13:00, a început transportul de gaze pe direcţia România - Republica Moldova. Sunt nominalizaţi 1.023.266 de metri cubi. Compresorul funcţionează normal", au precizat oficialii companiei transportatoare de gaze.
Potrivit acestora, este pentru prima dată când se transportă gaze din România în Republica Moldova prin conducta Iaşi-Ungheni.
Anterior, datele Transgaz au arătat, pentru ziua de 1 decembrie, un flux fizic de gaze dinspre România spre Ucraina, prin punctul de la Isaccea, iar acest gaz a curs apoi spre Republica Moldova.
Gazul care a intrat în Moldova în sens invers a fost preluat prin Interconectorul Grecia-Bulgaria (IGB), după cum a confirmat compania care operează conducta la 1 decembrie.
Din România spre Ucraina gazul a curs prin firul T1 al gazoductului transbalcanic, care tranzitează Dobrogea între Negru Vodă (granița cu Bulgaria) și Isaccea (granița cu Ucraina).
Mere din livada fermierului Nicolae Pascal - Sputnik Moldova, 1920, 02.12.2022
Societate
Veste bună! Mai multe companii moldovenești vor putea exporta fructe și legume în Rusia
Fluxul de știri
0