Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Șeful NATO îndeamnă să nu „se facă greșeala de a se subestima Rusia” și armata sa

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaНАТО
НАТО - Sputnik Moldova, 1920, 15.11.2022
Abonare
Secretarul general al NATO a avertizat cu privire la subestimarea capacităților forțelor armate rusești după retragerea lor din Herson. De asemenea, el consideră că iarna ar putea fi „rece și întunecată” în Ucraina.
CHIȘINĂU, 15 nov - Sputnik. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în timpul vizitei sale în Olanda, a reacţionat în urma retragerii Rusiei din orașul Herson.
„Nu trebuie să facem greșeala de a subestima Rusia”, a spus Stoltenberg la o conferință de presă comună cu ministrul olandez al Afacerile externe, Wopke Hoekstra, și ministrul Apărării, Kajsa Ollongren, potrivit Sputnik France.
El a adăugat că forțele armate ruse şi-au menţinut capacități semnificative, precum și un număr mare de soldați.
Potrivit acestuia, obiectivul Moscovei a fost „să lase Ucraina rece și întunecată în această iarnă”. „Lunile următoare vor fi dificile”, a avertizat şeful NATO.
După ce a lăudat, în mod tradițional, „curajul incredibil al forțelor armate ucrainene”, Stoltenberg a subliniat asupra importanței sprijinului continuu a Kievului.
El a mulțumit Olandei pentru contribuțiile ei generoase la programul global de asistență NATO.
„De asemenea, salut faptul că Olanda va oferi un ajutor suplimentar de 120 de milioane de euro ca ajutor pentru Ucraina, inclusiv pentru modernizarea tancurilor cehe de luptă”, a spus acesta.

Avertismentele Rusiei

Rusia a avertizat țările NATO cu privire la livrările de arme în Ucraina. Șeful diplomației rusești Serghei Lavrov a subliniat că orice transport care conține arme va fi considerat o țintă legitimă.
Ministerul Afacerilor Externe din Rusia a spus că țările NATO „se joacă cu focul” furnizând arme.
De asemenea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a menţionat că armele livrate în număr mare Ucrainei de către Occident nu contribuie la succesul negocierilor ruso-ucrainene și vor avea un efect negativ.
Ministrul de Interne al Turciei, Suleyman Soylu, în centru, vizitează locul exploziei de duminică pe strada pietonală Istiklal din Istanbul. - Sputnik Moldova, 1920, 14.11.2022
Internațional
Turcia nu acceptă condoleanțele din partea SUA cu privire la explozia din Istanbul
Fluxul de știri
0