Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia s-a opus politizării problemelor energetice la summitul G20

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Accesați arhiva multimediaLavrov
Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 15.11.2022
Abonare
La summitul G20, care are loc în Bali, Rusia s-a opus politizării problemelor energetice.
CHIȘINĂU, 15 nov - Sputnik. Federația Rusă a propus la summitul G20 deschiderea unui dialog gratuit între furnizorii și consumatorii de energie. Anunțul a fost făcut de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, scrie RIA Novosti.

"Ne-am exprimat în favoarea refuzului de a politiza aceste chestiuni. În primul rând, a refuzului de a folosi energia pentru a stabili conturi politice, așa cum s-a observat din partea Uniunii Europene în legătură cu aceleași Nord Streams", a declarat Lavrov reporterilor, comentând summitul G20.

El a menționat că Rusia, la summit, a vorbit și pentru ca G20 să se ocupe de eliminarea oricăror obstacole discriminatorii de pe piețele mondiale de energie.
"Au propus să se deschidă în sfârșit un dialog liber, onest între furnizorii de energie și consumatorii săi. Să vedem care va fi reacția la acest lucru", a adăugat ministrul.
G-20 - Sputnik Moldova, 1920, 14.11.2022
Editoriale
Summitul discordiei. La ce să ne așteptăm de la întâlnirea G20 din Bali
Fluxul de știri
0