Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce spune șeful SIS despre spargerea conturilor de telegram ale oficialilor moldoveni

© Sputnik / Miroslav RotariSIS
SIS - Sputnik Moldova, 1920, 15.11.2022
Abonare
Șeful SIS a comentat spargerea conturilor de telegram ale oficialilor moldoveni. Iată ce spune despre aceste atacuri.
CHIȘINĂU, 15 nov - Sputnik. Serviciul de Informații și Securitate se va adresa companiei care deține aplicația Telegram pentru a cere informații cu referire la scurgerea de informații din convorbirile personale ale mai multor demnitari. Anunțul a fost făcut luni seara de șeful SIS, Alexandru Mustață, în cadrul unei emisiuni de la Pro TV.
Totodată, Musteață a spus că persoanele care au spart canalele de Telegram ale oficialilor și au publicat presupusele lor convorbiri sunt considerate drept persoane dubioase până nu vor ieși în public și nu vor aduce dovezi cu privire la veridicitatea informațiilor.
Șeful SIS a mai declarat că oficialii, dar și alte persoane sunt conectate la o linie telefonică criptată, protejată de către Serviciul de Informații și Securitate. Însă, potrivit lui Musteață, în cazul telefoanelor și conturilor personale „igiena cibernetică este responsabilitatea fiecăruia”.
Amintim că, săptămâna trecută, au fost sparte canalele de telegram ale președintelui țării, Maia Sandu; ministrului Infrastructurii, Andrei Spînu, ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco; șefului IGP, Viorel Cernăuțeanu, dar și alții.
PCCOCS - Sputnik Moldova, 1920, 13.11.2022
Politică
Și șefului Inspectoratului General al Poliției i-a fost spart contul de Telegram
Fluxul de știri
0