Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

BCS cere demisia ministrului Litvinenco și șefei PA, Veronica Dragalin

© Sputnik / Rodion ProcaParlamentul Republicii Moldova
Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 15.11.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Comuniștii și socialiștii cer demisia ministrului Litvinenco și șefei PA, Veronica Dragalin.
CHIȘINĂU, 15 nov - Sputnik. Blocul Comuniștilor și Socialiștilor va depune o moțiune simplă de cenzură pe politicile Ministerului Justiției. În opinia deputaților, Sergiu Litvinenco trebuie să plece din funcția de ministru al Justiției, în urma scurgerilor în presă a conversațiilor de pe Telegram, despre care însă acesta susține că sunt trucate.
Anunțul despre depunerea moțiunii simple de cenzură pe politicile Ministerului Justiției a fost făcut în această dimineață de către deputatul Vasile Bolea.

„Noi considerăm că ministrul Justițieim Sergiu Litvinencom trebuie să își dea demisia. Este un laș, care mai întâi a negat și a spus că acele convorbiri pe care le purta cu decidenții din Consiliul Superior al Procurorilor sunt trucate. După ce au venit reacțiile din partea celor cu care conversa, precum că sunt conversații reale și veridice, deja vedem că tace, nu știe ce să facă. Noi îl ajutăm: vom înregistra moțiunea pe politicile în justiție”, a anunțat Bolea.

De asemenea, BCS solicită demisia Veronicăi Dragalin din funcția de șefă a Procuraturii Anticorupție, pe motiv că concursul în urma căruia a fost angajată ar fi fost trucat.
SIS - Sputnik Moldova, 1920, 15.11.2022
Politică
Ce spune șeful SIS despre spargerea conturilor de telegram ale oficialilor moldoveni
Fluxul de știri
0