Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

Sezonul de vânătoare pentru „rața șchioapătă”: Biden, pericol de impeachment după alegeri

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaBiden
Biden - Sputnik Moldova, 1920, 07.11.2022
Abonare
Alegerile intermediare din SUA nu s-au încheiat încă, dar americanii sunt deja îngrijorați de ce se va întâmpla cu țara după 8 noiembrie.
Conform tuturor sondajelor de până acum, candidații republicani trebui să meargă în Congres și să obțină acolo o majoritate sigură. Șansele lor de a prelua controlul asupra Senatului sunt de asemenea destul de mari.
Da, democrații ar putea să-și repete trucurile din 2020 și să încerce să falsifice iarăși rezultatele alegerilor. Dar este al naibii de riscant. Indignarea poporului înșelat ar putea să măture cu ușurință întregul sistem de guvernare din țară.
Dar dacă alegerile se vor desfășura mai mult sau mai puțin cinstit, atunci victoria republicanilor la ele este practic predestinată. Și cu ce se vor ocupa ei atunci când vor obține majoritatea în Congres?
Aici trebuie să înțelegem starea de spirit a oamenilor care votează astăzi pentru republicani. În cea mai mare parte, ei se simt ca niște deponenți înșelați. În urmă cu doi ani ei au venit la fel de creduli la secțiile de vot, au completat buletinele pentru Trump, subînțelegând că votează pentru prosperitate economică, moralitate conservatoare tradițională, viață pașnică și bunăstare.
Și dintr-odată, nu se știe de unde, apare Joe Biden în funcția de președinte, iar după el și întreaga agendă a Partidului Democrat: război și înfrângeri rușinoase în întreaga lume, inflația turbată care saltă prețurile și devorează economiile din pensii, sărăcirea fără precedent a oamenilor, îndepărtata și neînțeleasa Ucraină care secătuiește bugetul american de zeci de miliarde și cireașa de pe tort - experimentele monstruoase asupra copiilor americani cu promovarea schimbării sexului aproape de la grădiniță.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 04.11.2022
Editoriale
Revizorii Pentagonului în Ucraina: Adio, arme!
Nu, milioane de americani nu au votat pentru asta. Ei au vrut cu totul altceva. Și astăzi ei sunt cuprinși de furie, de setea de a se revanșa și de cea mai banală dorință de răzbunare. Doi ani de zile au trăit sub conducerea unui om pe care nu-l consideră președinte legitim al SUA. Evident, principala solicitare a alegătorilor republicani astăzi este să scape de Joe Biden. Să fie îndepărtat prin orice mijloc posibil. Doar să nu mai fie la Casa Albă.
Joe must go – „Joe trebuie să plece” – acest slogan reunește astăzi zeci de milioane de americani. Sigur, ei pot fi înțeleși. Administrația Biden a rupt în bucăți fosta prima economie din lume și a adus-o în pragul recesiunii - așa este numită politicos criza economică, care promite să fie mai teribilă decât Marea Depresiune.
Pe străzile orașelor americane se împușcă, sunt comise jafuri, violuri, omoruri în proporții nemaivăzute în ultima jumătate de secol. Criminalitatea este alimentată prin granița practic deschisă cu Mexicul. Casa Albă refuză să o controleze și prin ea intră liber sute de mii de imigranți ilegali, printre ei fiind și criminali înveterați, traficanți de droguri și pur și simplu oameni înfometați care sunt gata să omoare pentru mâncare și băutură.
Un fenomen uimitor al epocii Biden - locuitorii din California aparent prosperă și pur democratică se mută în masă în Mexic. Acolo este mai ieftină chiria, mâncarea, medicamentele, într-un cuvânt, totul. Și ce dacă este o țară din lumea a treia. Iese că acolo se poate trăi mai bine decât în ​​SUA.
Numărul deceselor cauzate de supradoza de droguri doboară recorduri multianuale. Și cauza nu este doar propaganda drogurilor în toate mediile de informare, ci și anxietatea teribilă pe care o înrădăcinează în suflete regimul Partidului Democrat de la guvernare. Este neîncrederea permanentă în ziua de mâine – ce-i va mai veni în cap Washingtonului? Ba lockdownuri demente, ba războaie eșuate, ba dispariția bruscă a lucrurilor de primă necesitate. Ba zboară prețul la benzină, ba toată lumea să nu mănânce carne, ba toți să-și schimbe sexul. Poți să-ți ieși din minți.
NASAMS II - Sputnik Moldova, 1920, 03.11.2022
Editoriale
O frunză de smochin pentru apărarea aeriană: americanii vor da Kievului 8 sisteme NASAMS
Pe lista actelor revoltătoare ale administrației Biden se remarcă în special fuga armatei americane din Afganistan - rușinoasă, nepregătită, necoordonată cu aliații. A fost abandonată acolo tehnică în valoare de zeci de miliarde de dolari. Sute de miliarde au fost furate din contracte. Au trădat pe oricine au putut: angajații afgani, aliații NATO, familiile propriilor cetățeni. Ei bine, ținem minte cu toții acele zboruri pe trenul de rulare, fir-ar că fie.
Îi îngrijorează foarte mult pe americani și irosirea rezervelor din depozitele strategice de petrol ale SUA. Biden le consumă pentru a opri creșterea prețurilor la benzină, iar în astfel de ritmuri America va rămâne în curând fără nici un fel de rezerve.
Obiectiv vorbind, americanii nu au pentru ce să fie invidiați astăzi. Conducerea lor nu se prea descurcă. Dar cum să o schimbi? Democrația este o așa democrație...
Prima propunere de impeachment lui Joseph Robinette Biden, Jr. a fost depusă de congresmanului Marjorie Taylor Green încă pe 21 ianuarie anul trecut, chiar în prima zi de muncă a președintelui. Evident, Congresul aflat sub controlul Partidului Democrat nici măcar nu a examinat rezoluția.
Dar republicanii nu s-au liniştit. Au urmat noi propuneri de demitere în august - imediat după fuga din Afganistan, apoi în septembrie, octombrie. Acum republicanii planifică să vină cu propunerea de impeachment dintr-o dată și împotriva lui Biden, și a vicepreședintelui Kamala Harris.
Furia a milioane de oameni de pe loc este atât de neîndoioasă încât chiar și politicienii republicani experimentați, obișnuiți să monetizeze compromisurile cu concurenții lor din Partidul Democrat, nu pot ignora resentimentele anti-Biden. Liderul republicanilor din Congresul SUA Kevin McCarthy a evitat până acum să susțină direct impeachmentul. Democrații speră că el va tergiversa chestiunea organizând în loc de impeachment discuții și audieri interminabile cu privire la activitățile președintelui, a familiei sale și a întregii administrații. Această vorbărie ar putea dura până la Sfântu Aşteaptă.
Putin și Erdogan - Sputnik Moldova, 1920, 02.11.2022
Editoriale
„Jackpotul gazelor”: Prin ce a speriat Europa proiectul ambițios al Rusiei și Turciei
Însă asupra lui McCarthy fac presiuni republicanii „de jos” și de liderul lor - Donald Trump, care face aluzii la participarea sa la alegerile prezidențiale din 2024. Dacă alegerile ar fi fost astăzi, el ar fi câștigat în fața lui Biden fără nici un efort. În pofida lipsei oricărui statut formal, el este cel mai influent politician din SUA. „Ce vrea Trump?” întreabă cu înfrigurare un jurnalist de la revista democrată The Atlantic. - „Trump vrea impeachment pentru toți și pentru fiecare”, îi răspunde un coleg de partid al lui Donald.
Republicanii au de gând să-l folosească împotriva lui Joe Biden pe fiul său Hunter. În neprețuitul laptop al acestuia sunt adunate tone de materiale compromițătoare. Din corespondența lui Hunter se vede clar că tatăl său l-a împins în consiliul de administrație al companiei ucrainene Burisma, că fiul a făcut comerț din accesul la tatăl său, că a împărțit cu el mita.
Însă reprezentanții Partidului Democrat răspund tuturor acestor acuzații în stilul lor inimitabil: „Dar voi dovediți!” Acești oameni l-au acuzat pe Trump de niște falsuri fără sens și au încercat să-i organizeze un impeachment, iar acum, când li se arată adevăratele crime ale liderului lor, ei spun: „Nu înțelegi, aceasta e altceva!”.
Procedura de impeachment în SUA are loc astfel. În primul rând, propunerea este votată în Congres. Dacă este acceptată, dosarul este transmis în Senatul SUA, iar acolo pe președinte îl așteaptă ședința de judecată. În urma ei, cel puțin 67 de senatori trebuie să-l declare pe președinte vinovat pentru cel puțin una dintre acuzații.Dacă republicanii obțin majoritatea în Senat la alegeri, ei ar putea foarte bine să-l „plece” pe Biden. Dacă nu, impeachmentul poate eșua.
Judecata în Senatul american are loc într-un mod atât de bizar încât senatorii nu votează cum le dictează conștiința, ci din alte motive. Cum se întâmplă asta, lumea întreagă a văzut perfect din exemplul lui Bill Clinton: cel de-al 42-lea președinte al Statelor Unite sigur că a fost vinovat de mărturie mincinoasă, abuz în serviciu și hărțuirea nefericitei Monica Lewinsky. Totul a fost dovedit incontestabil. Dar senatorii – printre ei, apropo, a fost și Joe Biden – au votat că președintele este „nevinovat”. Numărul necesar de voturi împotriva lui nu a fost întrunit. Clinton s-a scuturat de praf și s-a du să conducă mai departe țara.
De altfel, în Constituția americană există și așa o chestiune ca demisia benevolă a președintelui. Pe bune, pentru Joe Biden aceasta ar fi singura ieșire frumoasă din situație. Dar și pur omenește – el are nevoie de liniște, îngrijire, tratament special sub supravegherea medicilor.Este teribil să vezi cum un bătrân este scos la tribună, chinuit cu întrebări pe care el evident nu le înțelege, forțat să îndeplinească îndatoriri reprezentative peste puterile lui.
Însă demisia benevolă nu este în spiritul vremurilor. Partidul Democrat este hotărât să lupte până la ultimul său bătrân.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 29.10.2022
Editoriale
Putin vrea să soluționeze principala contradicție a epocii
Ca alternativă la impeachmentul, activiștii republicani propun un test de capacități intelectuale. Biden trebuie să-l treacă pentru a dovedi că poate conduce țara.
La drept vorbind, el a trecut deja acest test de mai multe ori - și chiar în fața întregii lumi. Președintele celei mai mari puteri nucleare le strângea mâinile unor oameni invizibili, se speria de iepurașul pascal, vorbea cu morții, a încercat să se urce într-un autobuz de jucărie pentru copii și să plece de la noi în Țara lui Neverland. Rușinea spaniolă în aceste momente au simțit-o oamenii chiar și din celălalt capăt al Pământului. Nu este greu de imaginat ce au simțit americanii.
Testul public pentru Biden în privința capacităților cognitive ar fi o rușine mai gravă pentru America decât să fugă din Afganistan. Dar, ei desigur sunt obișnuiți deja. Când alegerile se vor termina, se va deschide sezonul de vânătoare pentru ”rața șchioapă”. Președintele SUA se va confrunta cu noi provocări.Pur omenește, îți este jale evident de Joe Biden. Să-l lase deja pe bătrân în pace...
Fluxul de știri
0