Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guvernul execută indicațiile SUA privind sancțiunile impuse lui Șor și Plahotniuc

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaНаталья Гаврилица
Наталья Гаврилица - Sputnik Moldova, 1920, 01.11.2022
Abonare
CSE a elaborat mecanismul de executare a deciziilor SUA privind impunerea sancțiunilor mai multor persoane fizice și juridice, inclusiv lui Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor.
CHIȘINĂU, 1 nov - Sputnik. Guvernul a făcut publică dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale din 31 octombrie, prin care autoritățile Republicii Moldova se grăbesc să pună în aplicare deciziile președintelui SUA puse în acțiune de Oficiul pentru controlul Activelor Străine din cadrul Departamentului Trezoreriei de Stat a SUA prin care s-au pus sancțiuni unui șir de persoane fizice și juridice din țara noastră.
De fapt, prin această decizie a fost stabilit mecanismul prin care urmează ca organele de control și instituțiile de stat și publice din țara noastră urmează să impune acest regim de sancțiuni respectivelor persoane fizice și juridice.
Vlad Plahotniuc  - Sputnik Moldova, 1920, 26.10.2022
Politică
Plahotniuc și Șor au fost incluși în lista de sancțiuni internaționale
În Anexa 1 la decizia CSE este publicată și lista persoanelor cărora le-au fost impuse sancțiuni de către Biroul pentru Controlul Activelor Străine din cadrul Departamentul Trezoreriei Statelor Unite ale Americii din data de 26 octombrie 2022,
Printre acestea sunt Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor și Partidul Șor, dar și omul de afaceri Igor Ciaika din Federația Rusă.
Kent D. Logsdon - Sputnik Moldova, 1920, 27.10.2022
Editoriale
Unde greșește Logsdon – oligarhii moldoveni sunt creatura americanilor, nu a rușilor
Fluxul de știri
0