Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Plahotniuc și Șor au fost incluși în lista de sancțiuni internaționale

© Sputnik / Miroslav RotariVlad Plahotniuc
Vlad Plahotniuc  - Sputnik Moldova, 1920, 26.10.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
SUA au desemnat 21 de persoane și entități implicate în acte de corupție, care au adus prejudicii grave Republicii Moldova și cetățenilor ei.
CHIȘINĂU, 26 oct – Sputnik. Departamentul Trezoreriei al Statelor Unite ale Americii a impus sancțiuni împotriva fostului președinte al PDM, Vladimir Plahotniuc, și al liderului Partidului „Șor”, Ilan Șor. Declarația a fost făcută astăzi de Ambasadorul SUA la Chișinău, Kent Logsdon, în cadrul unui briefing de presă, transmite MOLDPRES.
Potrivit oficialului, pe bunurile lui Vladimir Plahotniuc și ale lui Ilan Șor, aflate pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, vor fi puse sechestre, iar aceștia vor avea interdicția de intrare în SUA.
„Departamentul Trezoreriei Statelor Unite a anunțat sancțiuni împotriva a doi oligarhi moldoveni Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor și a mai multor entități și persoane asociate acestora pentru acțiuni legate de corupție sistemică și interferență în alegeri. Includerea în listă a persoanelor sancționate înseamnă că orice active din proprietatea lui Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, care se află în SUA, sunt blocate și trebuie raportate către Biroul de control ale activelor străine al Trezoreriei americane. Statele Unite ale Americii demonstrează încă o dată că vă sunt alături în combaterea corupției”, a spus ambasadorul.
Kent Logsdon a subliniat că, pe lângă sancțiunile impuse, SUA au luat măsuri pentru a contracara campaniile persistente ale Guvernului Federației Ruse în Republica Moldova. Astfel, au fost aprobate sancțiuni împotriva și altor persoane și entități ruse.
„Aceste sancțiuni se referă la blocarea oricăror tranzacții efectuate de către persoane în SUA, ce vizează orice proprietăți ce aparțin subiecților. Totodată, interdicțiile vizează efectuarea oricărei contribuții sau furnizarea fondurilor, bunurilor sau serviciilor în beneficiul persoanelor vizate”, a afirmat oficialul.
Decizia Departamentului Trezoreriei al Statelor Unite ale Americii privind impunerea sancțiunilor a fost luată în această seară.
Protest - Sputnik Moldova, 1920, 26.10.2022
Politică
Protest în Capitală: Oamenii au încercat să blocheze intrarea în Procuratura Generală
Fluxul de știri
0