Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

Unde greșește Logsdon – oligarhii moldoveni sunt creatura americanilor, nu a rușilor

Kent D. Logsdon - Sputnik Moldova, 1920, 27.10.2022
Abonare
Domnilor americani, corupția și hoția din țara noastră sunt pe obrazul vostru, nu al rușilor.
În declarația de presă de ieri, în care a anunțat decizia trezoreriei SUA de a impune sancțiuni împotriva a nouă persoane și a douăsprezece entități, inclusiv din Moldova, ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon, a procedat exact ca în fabula în care hoțul strigă: Prindeți hoțul!
Logsdon a încercat să acrediteze ideea că “corupția sistemică din Republica Moldova” este determinată cumva de “campaniile persistente de influențare malignă ale Guvernului Federației Ruse”, că între cele două entități ar exista o legătură și că de toate relele din țara noastră este vinovată Moscova.
Afirmațiile și constatările lui Logsdon sunt pure insinuări, în condițiile în care Republica Moldova se află sub controlul total al SUA, și nu al Federației Ruse. Americanii controlează în Moldova totul, ei controlează politic și instituțional Chișinăul, și au controlat chiar și atunci când la conducerea țării se aflau așa-zisele forțe pro-ruse, cum ar și comuniștii lui Voronin sau socialiștii lui Dodon.
Culmea că printre respectivii corupți pe care Logsdon îl înfierează cu sancțiuni și care, în opinia lui, ar avea legătură cu Guvernul Federației Ruse este și Vladimir Plahotniuc, care a fost un fidel aliat al americanilor, nu al rușilor, care a făcut totul ce i-a ordonat Washington-ul, inclusiv a deteriorat în mod cu totul oneros și gratuit relațiile Chișinăului cu Moscova. Sau poate Logsdon nu cunoaște ce cadouri îi făcea predecesorul său, Dereck Hogan, lui Vladimir Plahotniuc?
Americanii controlează nu doar politicul și instituțiile din Moldova, ci și mințile și vor neapărat să meargă mai departe – să ajungă să controleze și sufletele.
Așa că, domnilor americani, corupția și hoția din țara noastră sunt pe obrazul vostru, nu al rușilor.
Fluxul de știri
0