Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Serbia va continua cooperarea cu NATO, spune Vučić

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaPreședintele sârb Aleksandar Vučić
Președintele sârb Aleksandar Vučić - Sputnik Moldova, 1920, 28.10.2022
Abonare
Vučić a spus că Serbia va continua să coopereze cu NATO, dar va rămâne neutră din punct de vedere militar
CHIȘINĂU, 28 oct - Sputnik. Serbia este un stat neutru din punct de vedere militar, deși continuă să coopereze cu NATO, a declarat președintele sârb Aleksandar Vučić în timpul unei vizite a amiralului Rob Bauer, președintele comitetului militar al NATO.
Bauer se află într-o vizită la Belgrad, unde se întâlnește cu șeful statului și comandamentul forțelor armate.

"O conversație bună cu amiralul Rob Bauer, președintele Comitetului militar al NATO. Pacea și detensionarea situației sunt sarcini cheie pentru noi toți. Serbia este neutră din punct de vedere militar, dar va continua cooperarea corectă cu NATO", a scris liderul sârb după întâlnire pe rețelele sociale, fiind citat de RIA Novosti.

Administrația Vučić a indicat că părțile au discutat despre dezvoltarea cooperării dintre Serbia și NATO la diferite niveluri. Belgradul este în prezent membru al programului Parteneriatul pentru Pace, menținând neutralitatea în conformitate cu o rezoluție parlamentară din 2007.
„Președintele Vučić a spus că trupele KFOR au un rol important de jucat în menținerea păcii și stabilității și în protejarea sârbilor și a altor comunități non-albaneze din Kosovo și Metohija”, se arată în declarație. Amiralul Bauer ar fi subliniat că „NATO apreciază Serbia ca partener și îi respectă neutralitatea ei militară”.
Визит главы МИД РФ С. Лаврова в Сербию  - Sputnik Moldova, 1920, 12.09.2022
Internațional
Comerţul între Rusia şi Serbia a depăşit nivelul istoric de anul trecut
Fluxul de știri
0