Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Comerţul între Rusia şi Serbia a depăşit nivelul istoric de anul trecut

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaВизит главы МИД РФ С. Лаврова в Сербию
Визит главы МИД РФ С. Лаврова в Сербию  - Sputnik Moldova, 1920, 12.09.2022
Abonare
Cifra de afaceri în comerţul dintre Serbia și Rusia a crescut constant în acest an, depășind nivelul istoric de anul trecut, a declarat Ministerul Dezvoltării Economice din Rusia.
BUCUREŞTI, 12 sept – Sputnik, Doina Crainic. Cifra de afaceri în comerţul dintre Serbia și Rusia a crescut constant în acest an, depășind nivelul istoric de anul trecut, a declarat vineri Ministerul Dezvoltării Economice din Rusia.
„Anul trecut, cifra de afaceri în comerţul bilateral a crescut cu 9,7% și a atins un maxim istoric de 2,3 miliarde de dolari. În urma rezultatelor primelor șapte luni ale anului curent, rămâne dinamica pozitivă – comerțul a crescut cu 10,2% până acum”, se arată în declarația Ministerului Dezvoltării Economice din Rusia.
Comitetul interguvernamental Rusia-Serbia pentru comerț a discutat despre proiectele bilaterale în domeniile energiei electrice, energiei atomice și asistenței medicale, în timpul unei ședințe joi. În urma şedinţei, Ministrul Dezvoltării Economice din Rusia, Maxim Reşetnikov a lăudat disponibilitatea afişată de Serbia pentru cooperarea cu Moscova, în ciuda presiunii sancțiunilor occidentale.
„Apreciem poziția partenerilor noștri sârbi, [care] îşi mențin o poziție independentă în situația dificilă actuală”, a spus Reşetnikov, subliniind importanța adaptării din timp la noile realități a cooperării dintre Rusia şi Serbia, inclusiv actualizarea algoritmilor de interacțiune, crearea unor canale fiabile de tranzacţii reciproce și ajustarea lanțurilor de mărfuri și logistică.
Reprezentantul Serbiei, Nenad Popovic, Ministrul Inovației și Dezvoltării tehnologice, și-a exprimat speranța în consolidarea în continuare a cooperării economice între Serbia și Rusia și a promis că țara sa nu va impune sancțiuni Moscovei.
Aleksandr Vucic - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2022
Internațional
Serbia emite un avertisment către NATO
Fluxul de știri
0