Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Alianță condusă de Rusia începe exerciții militare

© Photo : Министерство обороны РФ / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 17.10.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Manevrele militare ale unei forțe de răspuns rapid, operate de Organizația Tratatului de Securitate Colectivă, condusă de Rusia (OTSC), au început luni la Tadjikistan.
CHIȘINĂU, 17 oct - Sputnik. Exercițiile Rubezh-2022 urmăresc consolidarea pregătirii în cazul unor invazii transfrontaliere de către forțele de miliție, spun oficialii, potrivit RT.
Forța de răspuns rapid pentru regiunea Asiei Centrale a OTSC se va pregăti pentru desfășurarea rapidă și acțiune într-o zonă muntoasă a ţării gazdă, a declarat comandantul personalului militar comun al grupului. Misiunea, așa cum este descrisă de colonelul rus Anatoli Sidorov, include intervenţii pentru înfrângerea unui atac simulat de către miliții și apărarea unei frontiere naționale încălcate.
Lt. Gen. Emomali Soborzoda, care conduce personalul general din Tadjikistan, a menționat că Dushanbe este îngrijorată de „tendințele negative” în ceea ce priveste securitatea pentru toți membrii OTSC. Țara sa percepe riscuri în special din zona Afganistanului, cu care se învecinează la sud, a adăugat acesta.
Exercițiul implică aproximativ 1.000 de trupe și aproximativ 300 de vehicule militare, inclusiv avioane de război, elicoptere și drone, conform declarației organizației. Trupele participante au început să ajungă la Tadjikistan săptămâna trecută și sunt programate să se antreneze până vineri.
Euro - Sputnik Moldova, 1920, 17.10.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Deși în pragul recesiunii, UE cheltuie pentru Ucraina
Organizația de apărare colectivă, formată din șase naţiuni, a cunoscut recent unele piedici în operațiunile sale. În septembrie, statele membre Tadjikistan și Kârgâzstanul s-au angajat în confruntări la frontieră, fiind raportat cel puțin un soldat ucis. Vecinii au o istorie lungă de conflicte sporadice de-a lungul secțiunilor de frontieră, care măsoară sute de kilometri și care încă trebuie marcate formal.
De asemenea, luna trecută un alt membru al OTSC, Armenia, s-a angajat în ostilități cu rivalul regional Azerbaidjan. Au fost raportaţi zeci de morți pe parcursul mai multor zile de bombardamente de artilerie și raiduri transfrontaliere din ambele părți. Conducerea armenească a cerut CSTO să trimită trupe în conformitate cu dispozițiile de apărare reciprocă. Organizația a îndemnat să se recurgă la diplomație și a trimis observatori în Armenia ca răspuns.
OTSCeste formată din Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Rusia și Tadjikistan. Una dintre cele mai ample misiuni pe care le-a desfășurat blocul a avut loc în ianuarie, când au fost desfăşurate trupe în Kazahstan, pe fondul revoltelor în masă izbucnite în țară.
bomba - Sputnik Moldova, 1920, 17.10.2022
Internațional
NATO lansează noi provocări: simulează lansarea de bombe nucleare
Fluxul de știri
0