Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

NATO lansează noi provocări: simulează lansarea de bombe nucleare

© Photo : Ministerul Apărăriibomba
bomba - Sputnik Moldova, 1920, 17.10.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
NATO a anunțat că va lansa luni exercițiul nuclear anual "Steadfast Noon", în cadrul căruia până la 60 de avioane vor participa la zboruri de antrenament deasupra Belgiei, Mării Nordului și Marii Britanii, pentru a exersa folosirea bombelor nucleare.
CHIȘINĂU, 17 oct - Sputnik. Zeci de avioane NATO participă la exerciţiul nuclear Steadfast Noon, despre care organizaţia spune că nu au fost determinate de ultimele tensiuni cu Rusia.
"Exercițiul, care se desfășoară până la 30 octombrie, este o activitate de antrenament de rutină, recurentă și nu este legat de niciun eveniment mondial actual", a declarat alianța pe pagina sa de internet, adăugând că nu vor fi folosite arme reale.
Belgia găzduiește exercițiile la care vor participa 14 țări și până la 60 de avioane, inclusiv cele mai avansate avioane de luptă de pe piață și bombardiere americane cu rază lungă de acțiune B-52 care vor zbura de la baza aeriană Minot din Dakota de Nord, se arată în declarație.
Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a precizat săptămâna trecută că alianța va continua exercițiile în pofida situației internaționale tensionate.
Legislativul Ungariei, Budapesta   - Sputnik Moldova, 1920, 16.10.2022
Internațional
Sondaj: unul din doi maghiari cred că sancţiunile sunt mai dăunătoare pentru Europa
Fluxul de știri
0