Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Deși în pragul recesiunii, UE cheltuie pentru Ucraina

Euro - Sputnik Moldova, 1920, 17.10.2022
Abonare
Uniunea Europeană ”toacă” banii comunitari pentru a alimenta armata regimului de la Kiev și războiul din Ucraina.
CHIȘINĂU, 17 oct - Sputnik, Bogdan Duca. Deși un oficial european comenta sub protecția anonimatului că un buget gândit pentru 7 ani de zile a fost cheltuit în doar 7 luni, iar statelor membre ale UE li se cer noi și noi fonduri bugetare pentru hrănirea războiului din Ucraina, oficialii UE nu se lasă. Vor lupta pentru pace, până ce nu va rămâne piatră peste piatră în Ucraina.
Facilitatea Europeană pentru Pace (EPF), instituția creată de UE pentru ca, în ciuda numelui, să alimenteze războiul din Ucraina se va ocupa de finanțarea formării unui număr de 12 mii de militari ucraineni din trupele regulate, dar și a unui număr de 2800 de ucraineni ca trupe speciale.
De asemenea, statele UE se angajează să mai furnizeze ajutoare în arme și muniție forțelor regimului de la Kiev. În special tehnică de apărare antiaeriană și de artilerie va fi livrată de către Paris regimului lui Zelenski.
Bugetul EPF, de 5,7 miliarde de euro a fost deja epuizat și se așteaptă ca statele UE să îl completeze din nou, lucru ce va fi solicitat în marja summitului NATO ce va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni.
Și România se va implica în acest demers. Bogdan Aurescu, ministrul român al afacerilor externe, a declarat că va saluta la întrunirea CAE de la Luxemburg, adoptarea celei de-a șansea tranșe a contribuției financiare pepntru EPF și finalizarea demersurilor privind misiunea de asistență militară a UE.
Președintele chinez Xi Jinping, secretarul general al Partidului Comunist Chinez - Sputnik Moldova, 1920, 17.10.2022
Internațional
Xi Jinping admite utilizarea forței militare pentru reunirea Chinei cu Taiwan
Fluxul de știri
0