Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA acuză: OPEC Plus ține cu Rusia

© Sputnik / Alexey VitvitskyOPEC
OPEC - Sputnik Moldova, 1920, 10.10.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Supărare mare în Statele Unite ale Americii, după ce OPEC a întors spatele Occidentului. Decizia OPEC+ de a reduce producție de petrol aruncă în haos economiile vestice.
BUCUREȘTI, 10 oct -Sputnik. Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, anunţă o undă de şoc în întreaga lume: reducerea producţiei de petrol decisă de OPEC va afecta întreaga economie globală.
Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a declarat că decizia OPEC de a reduce producţia de petrol a fost „inutilă şi neînţeleaptă” pentru economia globală, în special pentru pieţele emergente care se confruntă deja cu preţurile ridicate la energie, scrie Financial Times.
Administraţia Biden a criticat cu vehemenţă decizia OPEC, susţinută atât de Arabia Saudită cât şi de Rusia, săptămâna aceasta, care a făcut pasul spre reducerea producţiei de petrol, sfidând presiunile SUA, de a menţine preţurile globale scăzute la petrol.
Joi, Biden a numit decizia saudită "o dezamăgire", adăugând că Washingtonul ar putea lua măsuri suplimentare pe piaţa petrolului.
"Uite că este clar că OPEC Plus se aliniază cu Rusia", a declarat miercuri, Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe. Ea nu a detaliat modul în care reducerea producţiei ar afecta relaţiile dintre SUA şi Arabia Saudită.
În Congresul SUA, democraţii lui Biden au cerut retragerea trupelor americane din Arabia Saudită şi au vorbit despre renunțarea de a mai furniza tehnică militară statelor din zona Goflului.
„Cred că decizia OPEC este inutilă şi neînţeleaptă – nu este sigur ce impact va avea, dar cu siguranţă, este ceva care, pentru mine, nu mi s-a părut potrivit, în circumstanţele cu care ne confruntăm”, a spus Yellen într-un interviu telefonic acordat pentru Financial Times. Yellen și-a mai exprimat îngrijorarea cu privire la evoluțiile economice și politice din lumea a treia.
Vladimir Putin s-a întâlnit cu Consiliul Suprem de Securitate - Sputnik Moldova, 1920, 10.10.2022
Rusia
Putin: Regimul de la Kiev folosește metode teroriste - Rusia va răspunde dur
Fluxul de știri
0