Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele Gavrilița s-a întâlnit cu președintele Azerbaidjanului: Despre ce au discutat

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaNatalia Gavrilița la Baku
Natalia Gavrilița la Baku - Sputnik Moldova, 1920, 10.10.2022
Abonare
Partea moldovenească speră să coopereze cu Azerbaidjan pentru a consolida sectorul energetic și a asigura securitatea alimentară a Republicii Moldova.
CHIȘINĂU, 10 oct – Sputnik. Subiecte prioritare de pe agenda moldo-azeră și posibilitățile de extindere a cooperării bilaterale au fost abordate astăzi la Baku, în cadrul unei întrevederi dintre prim-ministrul Natalia Gavrilița și președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.
Oficialii au remarcat că dialogul bilateral dintre Republica Moldova și Republica Azerbaidjan a cunoscut o dinamică pozitivă pe parcursul anului curent, bazată pe sprijin și respect reciproc. În același timp, părțile au accentuat importanța intensificării colaborării economice, salutând, în acest sens, desfășurarea celei de-a 4 ședințe a Comisiei interguvernamentale moldo-azere pentru cooperare comercial-economică, după o pauză de 10 ani.
Premierul Natalia Gavrilița a exprimat interesul Republicii Moldova pentru explorarea pieței azere a gazelor naturale, produselor petroliere, energiei electrice și de producere a fertilizanților, în vederea stabilirii unor contracte de achiziție și dezvoltării proiectelor comune în sectorul energetic și cel agricol. Totodată, șefa Executivului a lansat o invitație oamenilor de afaceri azeri să investească în capacități de producție a energiei electrice, procesare a produselor agricole și în alte domenii de perspectivă.
„Preocuparea noastră prioritară este consolidarea sectorului energetic și asigurarea securității alimentare a Republicii Moldova. Contăm pe deschiderea Azerbaidjanului în vederea intensificării relațiilor noastre comerciale și negocierii unor contracte în condiții avantajoase”, a spus premierul.
La final, Natalia Gavrilița a mulțumit părții azere pentru sprijinul constant oferit Republicii Moldova în lupta cu pandemia și asistența umanitară livrată în contextul gestionării crizei refugiatilor ucraineni.
Partidul „ȘOR” va contesta în instanță ilegalitățile comise de poliție - Sputnik Moldova, 1920, 10.10.2022
Politică
Partidul „ȘOR” va contesta în instanță ilegalitățile comise de poliție
Fluxul de știri
0