Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pompierii au luptat 24 de ore cu flăcările de la depozitul de reciclare a deșeurilor

© Photo : Telegram / IGSU al MAI al RMPompierii au luptat 24 de ore cu flăcările de la depozitul de reciclare a deșeurilor
Pompierii au luptat 24 de ore cu flăcările de la depozitul de reciclare a deșeurilor - Sputnik Moldova, 1920, 10.10.2022
Abonare
Pompierii au luptat 24 de ore cu flăcările de la depozitul de reciclare a deșeurilor.
CHIȘINĂU, 10 oct – Sputnik. Pe parcursul a 24 de ore, pompierii IGSU în comun cu angajații agentului economic și a celor din cadrul autorităților publice locale, au reușit lichidarea incendiului produs pe teritoriul uzinei de sortare a deșeurilor menajere, care a izbucnit în dimineața zilei de 9 octombrie, pe strada Uzinelor din sectorul Ciocana al capitalei.
Potrivit IGSU, pe parcursul întregii nopți s-au efectuat lucrări de acoperire a suprafeței afectate cu un start de sol, dar și stingerea flăcărilor cu apă și spumogen.
În acțiunile de lichidare a situației excepționale au fost implicați 57 de angajați ai IGSU cu 8 autospeciale de intervenție, dar și 24 de angajați din cadrul autorităților publice locale cu tehnica auxiliară în număr de 4 autocisterne, 13 autobasculante, 3 excavatoare și 2 buldozere.
„Datorită conlucrării eficiente a tuturor forțelor implicate, incendiului a fost lichidat în dimineața zilei de 10 octombrie la ora 03:46. Conform datelor IGSU, incendiul a distrus deșeurile pe o suprafață de 2250 m2, fiind afectate 3 remorci, cu deteriorarea parțială a carcaselor și copertinelor”, precizează IGSU.
Din fericire, victime nu au fost raportate.
Cauza și circumstanțele izbucnirii incendiului urmează a fi stabilite.
Amintim că, în dimineața zilei de duminică, 9 octombrie, un incendiu a izbucnit pe strada Uzinelor, sectorul Ciocana din capitală, unde mai multe tone de deșeuri din plastic stocate pentru reciclare au fost cuprinse de flăcări.
Пожар на складе пластиковых отходов в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 09.10.2022
Societate
Detalii noi de la incendiul depozitului de reciclare a deșeurilor
Fluxul de știri
0