Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Grosu anunță întărirea măsurilor de securitate, după mobilizarea parțială în Rusia

© Sputnik / Rodion ProcaIgor Grosu
Igor Grosu - Sputnik Moldova, 1920, 10.10.2022
Abonare
Moldova a înăsprit controlul și a mărit măsurile de securitate pentru ca oamenii cu „rele intenții” să nu intre în țară.
CHIȘINĂU, 10 oct – Sputnik. Autoritățile moldovenești au stabilit măsuri de securitate sporite pentru ca provocatorii să nu intre în țară pentru a destabiliza situația din republică. Despre aceasta a anunțat preşedintele Parlamentului, Igor Grosu.
El a menționat că în ultima perioadă tot mai mulți cetățeni moldoveni s-au întors în țară și acest lucru este din cauza anunțului făcut de președintele rus Vladimir Putin privind mobilizarea parțială.
Grosu a subliniat că în prezent Ambasada Moldovei la Moscova lucrează în regim intensiv, din cauza creșterii puternice a numărului de cereri pentru documentele de călătorie.
„Vorbim despre cetățenii noștri care au dublă cetățenie și există pericolul să fie chemați la serviciul militar. Mulți încearcă să se întoarcă acasă. În același timp, autoritățile noastre de securitate au adaptat puțin protocoalele pentru a se asigura că cei cu intenții rele să nu ajungă în țară”, a spus Grosu.
El a confirmat că numărul apelurilor la misiunea diplomatică a Republicii Moldova în Rusia a crescut și diplomații lucrează cu apelurile cetățenilor.
Ambasada Federației Ruse la Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2022
Moldova și Rusia
Ambasada Rusiei în Moldova a fost atacată
Fluxul de știri
0