Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Atacul terorist de pe podul Crimeii a fost organizat de serviciile ucrainene

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 09.10.2022
Abonare
Putin: autorii, executanții și beneficiarii exploziei de pe podul Crimeii sunt serviciile speciale ale Forțelor Armate ale Ucrainei.
BUCUREȘTI, 9 oct – Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin a spus că executorii și beneficiarii exploziei de pe podul Crimeii sunt serviciile speciale ale Ucrainei. El a anunțat acest lucru duminică seara în cadrul întâlnirii cu președintele Comisiei de anchetă, Alexander Bastrîkin.
Bastrîkin a menționat că incidentul de pe podul Crimeii este cercetat în cadrul unui dosar penal intentat în baza articolului care incriminează terorismul. El l-a informat pe șeful statului rus despre identitatea suspecților implicați în pregătirea atentatului.
„Am stabilit deja traseul camionului unde s-a produs explozia. Este vorba despre Bulgaria, Georgia, Armenia, Osetia de Nord, Krasnodar... Transportatorii au fost identificați. Cu ajutorul ofițerilor operativi FSB am reușit să identificăm suspecți din dintre cei care ar fi putut pregăti atacul terorist”, a precizat el.
În dimineața zilei de 8 octombrie, pe podul Crimeii, s-a produs o explozie - un camion a fost aruncat în aer, după care șapte rezervoare cu combustibil din trenul care urma de-a lungul părții feroviare a trecerii au luat foc. Ca urmare, două secțiuni de carosabil pentru automobile s-au prăbușit parțial, dar suporturile arcului de peste canalul de transport nu au fost deteriorate.
Вертолет тушит пожар на Крымском мосту, на автомобильной части которого со стороны Таманского полуострова произошел подрыв грузового автомобиля, повлекший за собой возгорание семи топливных цистерн железнодорожного состава - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2022
Rusia
Podul Crimeii este deschis pentru circulația automobilelor la doar câteva ore după atac
Fluxul de știri
0