Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA și Marea Britanie efectuează exerciții cu drone

MQ-9 Reaper - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2022
Abonare
Forțele americane și cele britanice au efectuat vineri exerciții în Golful Persic, implicând drone navale Saildrone Explorer, a anunțat a Cincea Flotă a Marinei SUA.
BUCUREŞTI, 8 oct – Sputnik, Doina Crainic. Două nave de război din SUA și două din Marea Britanie, precum și trei vehicule de suprafață fără pilot (USV), au luat parte la exercițiile de o zi, care au fost efectuate în largul coastei Bahrainului, potrivit RT.
Ca parte a exercițiilor, USV-urile au captat imagini statice ale țintelor de antrenament și le-au transmis atât navelor, cât și către centrul de comandă al Flotei a Cincea din Bahrain. Imaginile au fost apoi analizate de Inteligența Artificială, a declarat pentru AP comandantul Timothy Hawkins, un purtător de cuvânt al celei de-a Cincea Flote.
Vice-amiralul Brad Cooper, comandantul Comandamentului Central al Forțelor Navale al SUA, al celei de-a Cincea Flote a SUA și al Forțelor maritime combinate, a salutat rezultatele exercițiului, spunând că „am obținut deja mai mult astăzi decât şi-ar fi putut imagina mulţi că e posibil când am început”.
„Scopul nostru este o rețea distribuită și integrată de sisteme operate împreună cu partenerii noștri pentru a ne extinde semnificativ cât de departe putem vedea”, a adăugat Cooper.
Iranul, care privește activitățile Marinei SUA în apropierea țărmurilor sale ca pe o amenințare la adresa securităţii, a capturat două USV-uri Saildrone Explorer în Marea Roșie la începutul lunii septembrie și un altul în Golful Persic în august. În ambele ocazii, dronele au fost eliberate imediat ce a sosit o navă de război americană în zonă.
De asemenea, AP a menţionat o notificare emisă de Marina SUA săptămâna aceasta, care a avertizat că va continua să „opereze în mod legal în apele internaționale și în strâmtoare în conformitate cu drepturile și libertățile recunoscute la nivel internațional” și că orice interferență cu hardware-ul „va fi considerată o încălcare a normelor dreptului maritim internațional.”
Blindată a trupelor ruse - Sputnik Moldova, 1920, 07.10.2022
Editoriale
Situația operativă în teatrul ucrainean de luptă și perspectivele operațiunii speciale
Fluxul de știri
0