Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov explică de ce Rusia vede Ucraina ca pe o amenințare

© POOLВстреча глав МИД России и Молдовы Сергея Лаврова и Нику Попеску
Встреча глав МИД России и Молдовы Сергея Лаврова и Нику Попеску - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2022
Abonare
Președintele Zelenski a cerut NATO să conducă un atac nuclear preventiv, chiar dacă pretinde acum că nu a spus asta, a declarat Ministrul rus de Externe.
BUCUREŞTI, 8 oct – Sputnik. Apelul președintelui ucrainean Vladimir Zelenski prin care a cerut statelor membre NATO să desfășoare arme nucleare împotriva Rusiei ne aminteşte motivul pentru care Moscova a lansat acțiuni militare împotriva Ucrainei, a declarat Ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov.
„Ieri, Zelenski a cerut stăpânilor săi occidentali să desfăşoare o lovitură nucleară preventivă asupra Rusiei”, a declarat miercuri înaltul diplomat al Moscovei, în cadrul unei conferințe de presă.
În acest sens, liderul ucrainean „a arătat întregii lumi încă o dovadă a amenințărilor care provin de la regimul Kievului”. Lavrov a declarat că operațiunea militară specială a Rusiei a fost lansată pentru a neutraliza astfel de amenințări.
De asemenea, ministrul rus a respins ca fiind „ridicolă” încercarea făcută de secretarul de presă al lui Zelenski, Sergei Nikoforov, de a minimaliza cuvintele liderului ucrainean.
„Cu toții ne amintim cum [Zelenski] a declarat în ianuarie intenția Ucrainei de a achiziționa arme nucleare. Se pare că această idee i-a rămas mult timp în minte ”, a spus ministrul rus, citat de RT.
Zelenski a declarat joi pentru The Australian Lowy Institute că NATO trebuie să efectueze atacuri preventive împotriva Rusiei, astfel încât aceasta „să știe la ce să se aștepte” dacă își folosește arsenalul nuclear. El a susținut că o astfel de acțiune va „elimina posibilitatea ca Rusia să folosească arme nucleare”, după care a amintit cum a cerut altor ţări să pedepsească preventiv Rusia înainte de a-și lansa acțiunea militară.
„Apelez din nou la comunitatea internațională, așa cum a fost înainte de 24 februarie: atacuri preventive, astfel încât [rușii] să știe ce se va întâmpla cu ei dacă folosesc [armele nucleare], și nu invers”, a spus Zelenski.
Purtătorul de cuvânt al său a susținut apoi că oamenii care interpretează cuvintele lui Zelenski ca un apel la un atac nuclear preventiv se înşeală și că Ucraina nu va folosi niciodată o astfel de retorică.
Рабочий визит президента РФ В. Путина в Японию для участия в саммите Группы двадцати - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2022
Internațional
Diplomat: Putin și Zelenski vor participa la G20, în Indonezia
Fluxul de știri
0