Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Ce trăsătură a Occidentului a ieșit la iveală după declarațiile lui Musk privind Ucraina

© AP Photo / Hannibal HanschkeElon Musk
Elon Musk - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2022
Abonare
Global Times: Reacția occidentală la declarațiile lui Musk despre Ucraina vorbește despre lipsa libertății de exprimare.
BUCUREȘTI, 8 oct – Sputnik. Reacția internauților și a comunității mondiale la planul miliardarului american Elon Musk privind o posibilă soluție pașnică a situației din Ucraina a demonstrat că nu a existat niciodată libertate deplină de exprimare în Occident, scrie ediția chineză a Global Times.
„În SUA și în Occident libertatea de exprimare trebuie să se bazeze pe corectitudinea politică și numai pe aceasta”, se arată în publicație.
Țările occidentale susțin „libertatea de exprimare”, dar atunci când Elon Musk, lăudat anterior pentru că a trimis echipamente în Ucraina la începutul acestui an, a propus condiții considerate favorabile Rusiei, asupra lui a fost aruncat un val de critici, ceea ce înseamnă că, în realitate, este permisă doar libertatea de susținere a Ucrainei, este una dintre observațiile din materialul citat.
Autorul articolului scrie că niciodată nu a existat și nu va exista niciodată libertate deplină de exprimare în Occident, aceasta este, de fapt, încorsetată de multe tabuuri, a căror listă este din ce în ce mai mare. După declanșarea conflictului din Ucraina declarațiile anti-ruse și pro-ucrainene au devenit în Occident corecte din punct de vedere politic.
Angela Merkel - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2022
Politică
Angela Merkel: Pacea în Europa este posibilă doar împreună cu Rusia
Fluxul de știri
0