Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Angela Merkel: Pacea în Europa este posibilă doar împreună cu Rusia

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaAngela Merkel
Angela Merkel - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2022
Abonare
Angela Merkel, fostul cancelar al Germaniei atrage atenția că adevărata pace durabilă în Europa poate fi obținută doar împreună cu Rusia.
BUCUREȘTI, 8 oct -Sputnik. Prezentă la a 77-a aniversare a ziarului Süddeutsche Zeitung din München, fostul cancelar al Germaniei a vorbit despre evoluțiile politice și de securitate din Europa.
În opinia lui Merkel, ”Războiul Rece nu s-a terminat cu adevărat încă”, vinovăția pentru aceasta fiind și a europenilor care nu au reușit să aibă un dialog real și solid cu Federația Rusă.
Fostul cancelar a mai spus că actualele evoluții din Ucraina reprezintă un "punct de cotitură profund", indicând că declarațiile președintelui rus Vladimir Putin trebuie luate în serios foarte mult.
"Suntem cu toții îndemnați să luăm în serios cuvintele sale, în loc să le clasificăm de la bun început drept cacealma", a spus Merkel, criticând indirect lipsa de maturitate politică a actualilor lideri europeni.
Merkel, care a fost cancelar al Germaniei timp de 16 ani, s-a remarcat ca fiind cel mai puternic lider al Uniunii Europene, dar și un actor internațional echilibrat, care a urmărit o autonomie a Germaniei și a UE față de SUA, dar și o apropiere față de Federația Rusă.
Și pe 28 septembrie, cu ocazia deschiderii "Fundației Helmut Kohl”, Merkel a subliniat necesitatea de a lua în serios cuvintele președintelui rus. Fostul cancelar a subliniat că nu este în niciun caz un semn de slăbiciune sau de resemnare, ci un semn de înțelepciune politică - înțelepciune care ajută la păstrarea marjei de manevră în dialogul absolut necesar dintre cele două părți.
Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2022
Rusia
Zaharova, despre ideea de a lipsi Rusia de dreptul de veto în Consiliul de Securitate ONU
Fluxul de știri
0