Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova, despre ideea de a lipsi Rusia de dreptul de veto în Consiliul de Securitate ONU

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaMaria Zaharova
Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Reprezentantul Ministerului rus de Externe Zaharova a calificat drept demențială ideea de a lipsi Rusia de dreptul de veto în Consiliul de Securitate al ONU.
CHIȘINĂU, 5 oct – Sputnik. Reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Federației Rusie, Maria Zaharova, a calificat drept nebunie ideea de a lipsi Rusia de dreptul de veto în Consiliul de Securitate al ONU, pentru că în acest caz Consiliul de Securitate deja nu va mai fi Consiliu de Securitate.
„În isteria lor antirusească au ajuns la absolut demențiala, și acesta este cuvântul cheie - demențială, propunere de a lipsi Rusia de dreptul de veto în Consiliul de Securitate al ONU... Ei întreabă: dar putem oare să lipsim, să schimbăm? Se poate totul, pur și simplu atunci Consiliul de Securitate nu va fi Consiliu de Securitate al ONU”, a declarat Zaharova în cadrul ședinței Comisiei pentru politica informațională și interacțiunea cu mass-media a Consiliului Federației, cu tema „Occidentul și ONU. Lovitură împotriva Rusia sub masca reformei?”
Ea a subliniat că părinții fondatori ai ONU nu au conceput-o ca pe „creația unor părtași de idei”, ci ca pe o platformă pentru aflarea soluțiilor între țări, regiuni și forțe politice care se află pe poziții diametral opuse.
„Acesta este locul în care se adună oameni cu idei similare în ceea ce privește atitudinea lor față de dreptul internațional și ONU”, a subliniat reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe.
În afară de aceasta, Zaharova a amintit în discursul său că în ultima jumătate de an au fost dezvăluite declarații directe ale reprezentanților Kievului, în care aceștia au spus direct că nu vor respecta acordurile de la Minsk.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2022
Rusia
Putin a promulgat legea privind aderarea a patru regiuni la Federația Rusă
Fluxul de știri
0