Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Poliția explică de ce l-a “documentat” pe Dinu Țurcanu

© Sputnik / Rodion ProcaDinu Țurcanu
Dinu Țurcanu - Sputnik Moldova, 1920, 30.09.2022
Abonare
Poliția îl acuză pe președintele raionului Orhei că nu s-a subordonat cu rea-voință oamenilor legii, dar și i-a ultragiat pe aceștia, a opus rezistență, fapt pentru care a fost dus la Inspectoratul de poliție Buiucani pentru documentare.
CHIȘINĂU, 30 sept – Sputnik. Poliția a venit cu o explicație la incidentul de dimineață în urma căruia unul dintre liderii protestatarilor Dinu Țurcanu a fost documentat la un comisariat de poliție din Capitală.
Potrivit oamenilor legii, azi dimineață un grup de protestatar, în frunte cu Dinu Țurcanu, a dat dovadă de un comportament neadecvat “având intenția de a intra în curtea Președinției și de a periclita activitatea instituției”.
Oamenii legii pretind că ei “de nenumărate ori l-au somat pe Dinu Țurcan, cât și pe participanți să renunțe la intențiile lor, dar aceștia nu sau conformat cerințelor legale”.
După care poliția anunță că în această situație, după încheierea acțiunii din fața Președinției, l-au dus pe Țurcanu la Inspectoratul de Poliție Buiucani:
“Pentru nesubordonarea cu rea-voință dispoziției sau cererii legitime ale colaboratorului organelor de ocrotire a normelor de drept, cât și ultragierea colaboratorului organelor de ocrotire a normelor de drept, opunerea de rezistență, acesta (Dinu Țurcanu – n.n.) a fost condus la Inspectoratul de poliție Buiucani pentru documentare”.
Poliția mai anunță că pe caz a fost inițiată o procedură contravențională pentru a se stabili stabilirea tuturor circumstanțele.
Amintim că protestatarii au calificat acest gest poliției ca unul de intimidare și ca pe o manifestare dictatorială a actualei guvernări, dat fiind că la intrarea în curtea președinției nu a avut loc nicio confruntare fizică între Dinu Țurcanu și polițiști, ci doar o discuție, fie și în contradictoriu.
Protestatari și polițiști la președinție - Sputnik Moldova, 1920, 30.09.2022
Politică
Altercații între protestatari și polițiști la Președinție
Fluxul de știri
0