Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dinu Țurcanu: Maia Sandu se teme de propriul popor

© Sputnik / OsmatescoDinu Țurcanu
Dinu Țurcanu - Sputnik Moldova, 1920, 30.09.2022
Abonare
Protestatarii au scandat cerând demisia în fața Palatului Prezidențial, în timp ce Maia Sandu se întreținea cu Johannes Hahn, comisarul european pentru Buget și Administrație, care efectuează o vizită de lucru la Chișinău.
Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, are este unul dintre organizatorii acțiunilor de protest, a calificat drept abuz faptul că polițiștii nu le-au permis oamenilor să între în curtea Președinției, deși organizatorii protestului au depus la Primăria Chișinău declarație prealabilă cu privire la desfășurarea manifestației anume în acel loc.
Dinu Țurcanu a spus că Maia Sandu se teme de propriul popor și din acest considerent protestatarii nu au fost admiși în curtea Președinției.
“Eu sunt absolut convins că comisarul european a întrebat-o pe maia Sandu ce se întâmplă în Republica Moldova și de ce la poarta președinției sunt proteste. Sunt absolut convins că ceea ce a spus ea mai deunăzi la televizor, atunci când a numit propriul popor bețiv și huligan, cam în aceeași notă i-a răspuns și domnului comisar. Experiența politică a comisarului european este prea importantă și mare ca să nu-și pună câteva întrebări: De ce Maia Sandu se teme de propriul popor? De ce Maia Sandu nu comunică, nu vine în fața protestatarilor, de ce îi evită pe reprezentații protestatarilor? De ce guvernarea intimidează și bruschează pe cei care protestează pașnic și în limitele legale?”,
În acest moment, protestatarii au părăsit locul din fața curții Președinței și s-au îndreptat spre Orășelul Schimbării din fața Parlamentului, acolo unde are loc protestul nonstop.
Protestatari și polițiști la președinție - Sputnik Moldova, 1920, 30.09.2022
Politică
Altercații între protestatari și polițiști la Președinție
Fluxul de știri
0