Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Ceban: Nu va fi sistată livrarea gazului de la Gazprom din 1 octombrie

© Sputnik / Mihai CarausГлава "Молдовагаз" Вадим Чебан
Глава Молдовагаз Вадим Чебан - Sputnik Moldova, 1920, 30.09.2022
Abonare
Președintele Moldovagaz, Vadim Ceban, a declarat că Gazprom nu va sista livrările către Republica Moldova din 1 octombrie dat fiind că nu a făcut nicio notificare, iar contractul a fost semnat pentru o perioadă de cinci ani.
CHIȘINĂU, 30 sept – Sputnik. „De mâine (1 octombrie – n.n.) activăm, la fel ca și acum, în baza contractului, care este în vigoare. Există volumele confirmate până la hotare. Acum discutăm cu Gazprom despre unele volume suplimentare, necesare pentru luna octombrie. Nu avem vreo notificare despre eventuale rezilieri sau limitări de furnizări”, a declarat Vadim Ceban, președintele MoldovaGaz, pentru presa locală.
El a mai spus că prețul gazelor naturale cumpărate din Federația Ruse va scădea în octombrie de la 1880 până la 1100 de dolari pentru o mie de metri cubi, dar asta nu va duce la micșorarea tarifului pentru consumatorii casnici, întrucât au fost acumulate devieri de casă în ultima perioadă, care trebuie acoperite.
Președintele Moldovagaz, Vadim Ceban, a mai spus că este puțin probabil ca până în primăvară tariful la gaz să scadă, dar, până la urmă, “totul depinde de situația de pe piața internațională”.
gaz - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2022
Societate
Guvernul a luat o decizie în privința stocurilor de gaze naturale
Fluxul de știri
0