Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Fost președinte rus, despre utilizarea armelor nucleare împotriva Ucrainei

© Sputnik / Grigory Sysoev / Accesați arhiva multimediaMedvedev
Medvedev - Sputnik Moldova, 1920, 27.09.2022
Abonare
NATO nu ar interveni dacă Moscova ar fi folosit arme nucleare împotriva Ucrainei, a spus Dmitri Medvedev, adăugând că susținătorii occidentali ai Kievului nu vor dori „să moară într-o apocalipsă nucleară” pentru țară.
BUCUREŞTI, 27 sept – Sputnik, Doina Crainic. Totuşi, fostul președinte rus Dmitri Medvedev a declarat că este foarte puțin probabil să apară condiții care să justifice un răspuns nuclear al Moscovei în Ucraina.
Medvedev a făcut comentariile marţi într-o postare pe rețelele de socializare despre utilizarea ipotetică a armelor nucleare de către Rusia. El a criticat observațiile făcute de politicienii occidentali, care au avertizat Moscova cu privire la folosirea armelor nucleare.
Condițiile care permit utilizarea arsenalului nuclear al Rusiei sunt menționate clar și în mod public în doctrina nucleară a țării, a subliniat Medvedev. Moscova precizează că va folosi armele sale cele mai mortale doar dacă ţara sau unul dintre aliații săi este atacat cu arme de distrugere în masă sau dacă existența sa este în pericol într-un conflict convențional.
Ipotetic, dacă Ucraina ar reprezenta o amenințare pentru existența Rusiei, Moscova ar putea folosi arme nucleare, a adăugat fostul preşedinte rus, dar miza ar fi prea mare pentru ca terții să se implice.
„Cred că NATO nu ar interveni în conflict chiar și în acest scenariu. Siguranța Washingtonului, Londrei, Bruxelles-ului este mai importantă pentru alianță decât soarta unei Ucraine distruse, care nu mai este utilă”, a prezis Medvedev.
Presiunea în conducta de gaz Nord Stream 2, care a fost construită pentru a pompa gaz din Rusia în Germania, a scăzut de la 300 la 7 bari peste noapte - Sputnik Moldova, 1920, 27.09.2022
Economie
Presiunea scade în conducta Nord Stream 2 către UE
Fluxul de știri
0